НОВИНИ

Арсенал наложи второ шампионатно поражение на Ливърпул през сезона

Втората загуба на мърсисайдци през кампанията отново дойде в Северен Лондон

Милен Костов
от Милен Костов
20:27, 04.02.2024
Чете се за: 02:17 мин.
Спорт
Арсенал
Снимка: БТА
Слушай новината

Арсенал победи Ливърпул с 3:1 в мач от 23-ия кръг от Висшата лига. Столичаните наложиха второ шампионатно поражение за мърсисайци през сезона. Предходното поражение отново дойде в Северен Лондон, когато "червените" отстъпиха на Тотнъм с 1:2.

"Артилеристите" наложиха домакински натиск на стадион "Емиратс" и поведоха в резултата в 14-ата минута. Кай Хаверц бе изведен сам срещу Алисон Бекер, но вратарят спаси удара му. Топката отиде в краката на Букайо Сака, който я изпрати в празната врата.

"Топчиите" допуснаха изравнителен гол в последната атака на първото полувреме. В опит да гардира топката Уилям Салиба допусна Луиш Диаш да го надиграе. Колумбиецът изрита топката в ръката на Габриел Магаляеш, който си отбеляза автогол.

След почивката домакините бяха наред да се възползват от нелепа грешка в противниковата отбрана. Алисон Бекер излезе, за да изчисти дълъг пас, но вместо това изрита Върджил ван Дайк. Топката остана в Габриел Мартинели, който се разписа за 2:1.

В заключителните минути на вотрата част гостите останаха с човек по-малко на терена. Ибрахима Конате бе изгонен с втори жълт картон, след като спря контраатака с нарушение срещу Кай Хаверц.

Възпитаниците на Микел Артета се възползваха от численото си предимство и затвърдиха успеха си. Резервата Леандро Тросар стреля от минимален ъгъл, но изпрати топката между краката на стража.

Ливърпул остава на върха в класирането с актив от 51 пункта. Арсенал се изкачи до втората позиция в подреждането с 49 точки.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Един човек загина при пожар в Сливен
Един човек загина при пожар в Сливен
Андреас Велингер спечели състезанието за Световната купа в ски скоковете във Вилинген
Андреас Велингер спечели състезанието за Световната купа в ски скоковете във Вилинген