НОВИНИ

Арсенал отново срази Севиля и се откъсна на върха в група "В" на Шампионската лига

Борил Гочев
от Борил Гочев
23:58, 08.11.2023
Чете се за: 02:22 мин.
Шампионска лига
Слушай новината

Арсенал направи решителна крачка към преодоляване на груповата фаза в Шампионската лига, побеждавайки с 2:0 у дома носителят на трофея в Лига Европа Севиля в среща от група "В".

На своя "Емиратс" в Лондон домакините очаквано наложиха натиск още от самото начало и логичното се случи малко преди да изтече първият половин час игра, когато Жоржиньо пусна чудесно извеждащо подаване към Букайо Сака, който сви топката към Леандро Тросар и белгиецът необезпокоявано от около 7-8 метра прониза вратата на андалусийци за 1:0.

В 64-ата минута пък самият Сака удвои преднината на "артилеристите" след отлично проведена контраатака, при която той получи подаване от Габриел Мартинели, напредна с топката, елиминира противник и с удар в далечния ъгъл на вратата, пазена от Марко Дмитрович направи резултата 2:0 в полза на своя тим.

До края нови голове не паднаха и с този си успех футболистите на Микел Артета събраха 9 точки на върха в подреждането, докато Севиля остава на последното място в подреждането със само 2 пункта.

По същото време в Нидерландия съставът на ПСВ Айндховен стигна до важен успех с минималното 1:0 срещу Ланс и се върна в борбата за класиране в следващата фаза на Шампионската лига.

Единственото попадение за "филипсите" реализира Луук де Йонг още в 12-ата минута на срещата, за да донесе на своя тим първа победа в турнира през този сезон.

С успеха момчетата на Петер Бос се изравниха с "кърваво-златните" на второто място в подреждането, като и двата тима имат по 5 точки.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Дузпа в края донесе победата на Интер в Залцбург и реши нещата в група "D" на ШЛ
Дузпа в края донесе победата на Интер в Залцбург и реши нещата в група "D" на ШЛ
Реал Мадрид е в осминафиналите на Шампионската лига след класика у дома срещу Брага
Реал Мадрид е в осминафиналите на Шампионската лига след класика у дома срещу Брага