НОВИНИ

Арсенал постигна категорична победа над Фулъм в английската Висша лига

брентфорд открадна точка гостуването лидера арсенал
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БТА
18:52, 12.03.2023
Чете се за: 03:22 мин.
Спорт
Слушай новината

Арсенал (Лондон) отново има преднина от пет точки на върха в английската Висша лига, след като прекърши с категоричното 3:0 Фулъм в среща от 27-ия кръг. Играчите на Микел Артета събра 66 точки, срещу 61 на шампиона Манчестър Сити, който е на 2-о място. Фулъм заема 8-ото място с 39.

Гостите от Северен Лондон си гарантираха успеха още преди почивката, когато вкараха и трите гола. Най-напред Габриел Магаляеш откри в 21-ата минута, само минути след отменен автогол с помощта на системата за видеопомощ на съдиите (ВАР). Мартинели беше в засада, когато се стигна до автогола.

Зинченко комбинира с бразилеца на левия фланг, оттам топката беше поета от Гранит Джака. Швейцарският полузащитник задмина Кени Тете в наказателното поле отляво и стреля, а Бернд Лено изби. Топката отиде у Антъни Робинсън, който прати топката в собствената си врата. Попадението обаче беше отменено заради засада на Мартинели.

Пет минути по-късно Габриел Магалаяеш засече центриране на Леандро Тросар, надскочи един защитник и откри резултата.

В 26-ата минута отново Джака беше в основата на второто попадение, след като за втори решаващ път комбинира с Тросар. Белгиецът излъга неубедителния Тете, подаде на Мартинели, който увеличи преднината на своите на 2:0. В първата минута на добавеното време на първото полувреме Мартин Йодегор вкара след комбинация на Тросар, Мартинели и Букайо Сака. Белгийското крило подаде на задна греда и норвежкият капитан на "артилеристите" оформи класическия аванс на своя тим.

Чак след 65-ата минута се появи малко работа за вратаря Аарън Рамздейл, но той се справи с удари на Кордова-Рийд и два на сърбина Александър Митрович, вторият с глава от трудна позиция.

За Арсенал се завърна в игра Габриел Жезуш, като това е първи негов мач след травмата, която получи по време на Световното първенство в Катар.

Отборите на Манчестър Юнайтед и Саутхемптън направиха равенство 0:0 в мач от 27-ия кръг на Висшата лига, игран на стадион "Олд Трафорд". Домакините не показаха силна игра срещу последния в класирането, а от средата на първото полувреме играха с човек по-малко след директен червен картон на Каземиро.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Тодор Янчев: Не успяхме да реализираме положенията си
Тодор Янчев: Не успяхме да реализираме положенията си
ЦСКА надви ЦСКА 1948 и запази аванса си от четири точки на върха
ЦСКА надви ЦСКА 1948 и запази аванса си от четири точки на върха