НОВИНИ

Арсенал със страхотно завръщане срещу Уест Хям

Борил Гочев
от Борил Гочев
13:31, 22.03.2021
Чете се за: 00:42 мин.
Футбол
арсенал страхотно завръщане уест хям

Двата отбора завършиха наравно 3:3 на Олимпийския стадион в Лондон, след като "чуковете" на Дейвид Мойс водиха с 3:0 до 32-та минута, но допуснаха "артилеристите" да се доберат до точката.

По този начин Уест Хям пропуснаха отново да се изравнят по точки с 4-ия Челси в битката за попадане в Шампионската Лига. Арсенал от друга страна са на 9-то място и изостават на 9 точки от топ 4.

Джеси Лингард откри резултата в 15-та минута, след като получи подаване на границата на наказателното поле и с мощен удар не остави шансове на Бернд Лено.

Само две минути по-късно Лингард изпълни бързо свободен удар, извеждайки Джаред Боуен, който не сбърка за 2:0.

Преднината на Уест Хям стана класическа в 32-та минута, когато след удар на Антонио с глава, топката се отби от крака на Томаш Сучек и влезе за трети път във вратата на Арсенал.

В 38-та минута обаче Лаказет овладя центриране в наказателното поле на "чуковете" и със силен удар под гредата матира Лукаш Фабиански за 3:1.

В 62-та минута Крейг Доусън от състава на домакините си отбеляза зрелищен автогол, намалявайки още повече аванса на възпитаниците на Дейвид Мойс.

Равенството в край на сметка бе възстановено 20 минути по-късно, когато Лаказет се извиси в наказателното поле и с глава вкара втория си гол в мач, оформяйки крайното 3:3.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Участниците в 1/8-финалите Купата на ФИБА са вече в "балона" в Ботевград
Участниците в 1/8-финалите Купата на ФИБА са вече в "балона" в Ботевград
ЕС налага санкции на лица от Китай и Русия заради нарушаване на човешките права
ЕС налага санкции на лица от Китай и Русия заради нарушаване на човешките права