НОВИНИ

Арсенал се доближи на точка от топ 4 след късен обрат срещу Уулвърхямптън

арсенал доближи точка топ късен обрат уулвърхямптън
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
00:24, 25.02.2022
Чете се за: 01:50 мин.
Спорт
Слушай новината

Отборът на Арсенал победи като домакин Уувърхямптън с 2:1 в отложена среща от 20-ия кръг на английската Висша лига.

"Вълците" откриха резултата на "Емирейтс" в 10-ата минута. Бранителят на домакините Габриел Магаляеш не успя да върне добре топката към стража Аарън Рамсдейл около границата на наказателното поле, а подаването пресече нападателят Хий-Чан Хуан, който си освободи пространство и с удар от малък ъгъл се разписа в опразнената врата за 1:0.

Артилеристите изравниха резултата в 82-ата минута. Мартин Йодегор изведе с висок пас в наказателното поле десния бранител Едуард Нкетия, който върна топката по земя към точката за изпълнение на дузпа, където Никола Пепе овладя, завъртя се на 180 градуса и с удар от близка дистанция прати кълбото в близкия ъгъл на Жозе Са.

Арсенал се добра до успеха дълбоко в добавеното време на срещата. Двойно подаване между Александър Лаказет и голмайстора Пепе позволи на френския нападател да излезе на добра стрелкова позиция около вратарското наказателно поле и плътен удар да се разпише в горния десен ъгъл на вратата за крайното 2:1 в полза на домакините.

В класирането лондончани са пети с 45 точки, на точка зад четвъртия Манчестър Юнайтед, който е с два мача повече. Уувърхямптън е седми с 40 точки от 25 изиграни срещи.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Евролидерите одобриха нови санкции срещу Русия
Евролидерите одобриха нови санкции срещу Русия
Барселона разгроми Наполи, Рейджърс елиминира Борусия (Резултати)
Барселона разгроми Наполи, Рейджърс елиминира Борусия (Резултати)