НОВИНИ

Арсенал се справи със "свраките" за едно полувреме за нов успех във Висшата Лига

Борил Гочев
от Борил Гочев
10:40, 19.01.2021
Чете се за: 01:00 мин.
Футбол

"Артилеристите" спечелиха с класическото 3:0 при домакинството си на Нюкасъл, като това беше пети пореден мач в първенството, в който възпитаниците на Микел Артета не допускат загуба и общо четвърти успех във въпросната серия.

На "Емиратс Стейдиъм" в Лондон домакините контролираха изцяло събитията през първата част, като най-чистото положение дойде в 9-та минута, когато топката стигна до Обамеянг, но габонецът като по чудо не успя да я прати в опразнената врата, удряйки града.

Въпреки превъзходството си обаче, Арсенал така и не стигаше до гола, а и правеше впечатление, че леко изолиран от играта остава Александър Лаказает.

След почивката французинът се пораздвижи и стреля опасно, но Карл Дарлоу изби по впечатляващ начин.

Логиката все пак възтържествува в 50-та минута, когато Томас Партей изведе Обамеянг в отлична позиция. Бързоногият футболист напредна и с мощен изстрел даде преднина на своя тим.

Само десет минути по-късно ново нападение отляво за лондончани доведе до втори гол, дело на Букайо Сака. Младият футболист се възползва от подаване на Смит Роу, който осъществи чудесен пробив и поднесе на тепсия топката за своя съотборник.

Крайното 3:0 стана факт в 77-та минута, когато Седрик Соареш подаде от аутлинията към Обамеянг, за когото не представляваше проблем да вкара втория си гол в мача. Ситуацията бе преразгледана от системата ВАР, тъй като останаха съмнения дали при паса на Соареш кълбото не е напуснало очертанията.

В край на сметка решението остана, а до края Арсенал запази аванса, за да се изкачи в първата позиция на таблицата, излизайки на 10-то място за сметка на Астън Вила.

"Свраките" пък затвърдиха лошата си форма напоследък, като в последните си седем срещи за първенството те имат само две равенства, пет поражения и едва две вкарани попадения.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
За кои готвачи пандемията става вдъхновение и им спечели звезди "Мишлен"?
За кои готвачи пандемията става вдъхновение и им спечели звезди "Мишлен"?
Два гола на Ибрахимович отново изкачиха Милан еднолично на върха
Два гола на Ибрахимович отново изкачиха Милан еднолично на върха