НОВИНИ

Арсенал срази Манчестър Сити с дузпи и грабна първия трофей за сезона в Англия

Борил Гочев
от Борил Гочев
20:15, 06.08.2023
Чете се за: 02:12 мин.
Спорт
арсенал срази манчестър сити дузпи грабна първия трофей сезона англия
Снимка: БТА
Слушай новината

Отборът на Арсенал е новият носител на трофея Къмюнити Шийлд след успех с 4:1 след изпълнение на дузпи срещу Манчестър Сити в мача, с който по традиция се дава старт на футболния сезон в Англия.

На стадион "Уембли" в Лондон двата тима изиграха интригуващ двубой, който в редовното време завърши при резултат 1:1 и така 11-метровите наказателни удари трябваше да определят крайния победител.

Резервата Кол Палмър даде аванс на "гражданите" в 77-ата минута, след като се разписа със страхотно изпълнение от границата на наказателното поле.

Този гол изглеждаше, че ще се окаже напълно достатъчен на момчетата на Пеп Гуардиола, за да се поздравят с победата, но дълбоко в добавеното време на срещата в 101-ата минута удар на Леандро Тросар рикошира в крака на бранител на Сити и топката влетя във вратата на английския шампион за 1:1.

При този резултат дойде и последният съдийски сигнал и така сблъсъка пристъпи към изпълнение на дузпи. От бялата точка футболистите на Арсенал бяха безгрешни, докато в същото време Кевин Де Бройне и Родри пропуснаха за "гражданите", с което донесоха 17-и трофей в историята на лондончани от Къмюнити Шийлд и първи от 2020-а година насам.

В същото време пък носителите на требъл от последния сезон Сити за трети пореден случай губят битката за откриващата купа на сезона в Англия, след като в предишните два случая отстъпиха на Лестър и Ливърпул.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Поискаха оставките на районния прокурор на София и на началника на 8-мо РУ, след убийствата край Лозен
Поискаха оставките на районния прокурор на София и на началника на 8-мо РУ, след убийствата край Лозен
Нов протест на жителите на Лозен след двете убийства
Нов протест на жителите на Лозен след двете убийства