НОВИНИ

Арсенал удари Лийдс в голов спектакъл

Борил Гочев
от Борил Гочев
13:00, 15.02.2021
Чете се за: 00:40 мин.
Футбол
арсенал удари лийдс голов спектакъл

"Топчиите" спечелиха с 4:2 на своя "Емиратс Стейдиъм", като по този начин загряха за предстоящите тежки сблъсъци с Бенфика в Лига Европа и Манчестър Сити във Висшата Лига.

Играчите на Микел Артета поведоха в резултата в 13-та минута след чудесен индивидуален пробив на Пиер-Емерик Обамеянг, завършил с прецизен удар по трева на нападателят.

Отново габонецът покачи на 2:0 в 41-та минута от дузпа, след като Букайо Сака бе спънат от стража на гостите Илан Мелие в наказателното поле.

В последната минута от редовното време на първата част пък Дани Себайос пусна хитър пас за Ектор Бейерин и крайния защитник отбеляза трети гол за Арсенал.

Две минути след почивката дойде и четвъртото попадение за домакините, като точен отново беше Обамеян, който оформи своя хеттрик след центриране на Емил Смит Роу.

Футболистите на Марсело Биелса все пак намериха сили да стигнат до две почетни попадения, дело на Паскал Струйк в 58-та минута и Елдер Коща в 69-та.

Тази победа позволи на Арсенал да прескочи "белите" в подреждането, като лондончани имат актив от 34 точки срещу 32 за Лийдс. Новакът във Висшата Лига обаче има и мач по-малко.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Култовият сериал "Октопод" се завръща по БНТ2
Култовият сериал "Октопод" се завръща по БНТ2
НХЛ - резултати
НХЛ - резултати