НОВИНИ

Арсенал вкара четири гола на клетия Евертън и дръпна с пет точки пред Сити

bnt avatar logo
от Калоян Николов
23:42, 01.03.2023
Чете се за: 02:50 мин.
Спорт
арсенал вкара четири гола клетия евертън дръпна пет точки сити
Снимка: БГНЕС
Слушай новината

Отборът на Арсенал постигна разгромна победа с 4:0 при домакинството си на Евертън в отложен двубой от седмия кръг на английската Висша лига.

„Топчиите“ откриха резултата на стадион „Емирейтс“ в 40-ата минута, когато Олександър Зинченков с дълго подаване по земя намери Букайо Сака отдясно в наказателното поле на „карамелите“, английските национал пое токата, обърна се на 180 градуса и с още изстрел по диагонал прати неспасяемо топката в близкия ляв ъгъл на стража Джордан Пикфорд.

Домакините удвоиха преднината си в първата минута от добавените четири на първата част. Идриса Гей действа разконцентрирано отдясно на дъгата на наказателното си поле и това даде шанс на голмайстора Сака да отнеме владението му на топката. В последствие кълбото стигна до Габриел Маритнели напредна към вратарското поле и стреля покрай краката на връхлитащия го страж Пикфорд, разписвайки се в долния ляв ъгъл на вратата. Първоначално попадението не бе зачетено заради засада, но след намеса на ВАР голът бе признат.

Арсенал направи преднината си класическа в 71-ата минута, когато Гранит Джака изведе Леандро Троаср по левия фланг, белгиецът влезе на скорост в пеналтерията на гостите и с върна топката по земя малко преди точката за изпълнение на дузпа, където връхлитащият Мартин Йодегор с удар от движение прати топката в мрежата.

Съставът на Микел Артета направи разгромът над своя съперник пълен девет минути по-късно след ново брилянтно подаване на Зинченко. Тогава украинецът намери Нкетия отляво на вратарското поле на „сините“, а нападателят на Арсенал пусна късно успоредно подаване към Мартинели, който с едно докосване прати кълбото между краката на Пикфорд.

В класирането Арсенал е лидер с 60 точки, на пет пункта пред шампиона Манчестър Сити, който е втори. Евертън пък е предпредпоследен с актив от 21 точки.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Манчестър Юнайтед продължава напред за Купата на Англия след късен обрат срещу Уест Хам
Манчестър Юнайтед продължава напред за Купата на Англия след късен обрат срещу Уест Хам
Връчиха наградите "Златна мартеница" за принос към бизнеса
Връчиха наградите "Златна мартеница" за принос към бизнеса