НОВИНИ

Арсенал загуби нови две точки в битката за титлата в Англия

Борил Гочев
от Борил Гочев
17:57, 16.04.2023
Чете се за: 02:20 мин.
Спорт
арсенал загуби две точки битката титлата англия
Снимка: БТА
Слушай новината

Отборът на Арсенал допусна нова грешна стъпка в битката за титлата в Англия, след като завърши 2:2 при гостуването си на Уест Хям в лондонско дерби от 31-ия кръг на Висшата лига.

По този начин футболистите на Микел Артета изпуснаха 2 точки в борбата с Манчестър Сити за шампионската корона и вече имат аванс от само 4 пункта пред "гражданите", които имат и мач по-малко.

В същото време равенството отдалечи Уест Хям от опасната зона, като "чуковете" заемат 15-а позиция с актив от 31 точки, докато 17-ия и 18-ия Евертън и Нотингам Форест са с по 27.

На Олимпийския стадион в Лондон мачът започна по мечтан начин за Арсенал, които след 10 минути игра вече водеха с 2:0 след попадения на Габриел Жезус и Мартин Йодегор.

За втора поредна седмица обаче "топчиите" пропиляха два гола аванс, тъй като още до почивката Саид Бенрама намали резултата от дузпа, а в 54-а минута Джаред Боуен вкара за равенството 2:2.

Вторият гол за Уест Хям обаче нанесе дори по-сериозен удар на Арсенал, защото минути по-рано Букайо Сака пропусна дузпа, която можеше да донесе аванс от 3:1 на гостите в началото на второто полувреме.

В крайна сметка дори след като резултатът стана 2:2 "артилеристите" натиснаха в търсене на победния гол, но вместо това най-чистото положение до края на срещата бе в полза на "чуковете", но удар на Майкъл Антонио с глава се отби от напречната греда и така двата отбора поделиха точките.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
"Европейци": Как уличното изкуство възроди малко градче в Сардиния?
"Европейци": Как уличното изкуство възроди малко градче в Сардиния?
Празнично богослужение за Второ възкресение събра стотици българи в Желязната църква в Истанбул
Празнично богослужение за Второ възкресение събра стотици българи в Желязната църква в Истанбул