НОВИНИ

Аржентина победи Угугвай с ранен гол на Ди Мария

аржентина надви парагвай копа америка
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
08:35, 13.11.2021
Чете се за: 01:52 мин.
Спорт
Слушай новината

Аржентина победи Уругвай с 1:0 в мач от 13-ия кръг на световните квалификации в Южна Америка. Анхел Ди Мария отбеляза победното попадение в срещата. Лионел Меси се появи в игра през втората част.

Двубоят започна по отличен начин за възпитаниците на Лионел Скалони, които откриха резултата още в 7-ата минута. Анхел Ди Мария овладя подаване от Пауло Дибала на границата на наказателното поле и стреля в горния ляв ъгъл за 1:0. Това бе единственият им точен удар през първото полувреме.

След половина час игра Луис Суарес изпусна най-чистото положение за домакините в мача. Ударът му срещна лявата греда. Аржентина запазва суха мрежа през първото полувреме вече в 14-и пореден мач.

След почивката Хоакин Кореа имаше възможност да удвои преднината на своя отбор, но Фернандо Муслера спаси изстрела му. В 76-ата минута звездата на тима Лионел Меси се появи в игра на мястото на Джовани Ло Селсо.

В края на сблъсъка резервата Агустин Алварес отправи опасни, но неточни удари и така отборът, воден от Оскар Табарес не успя да се добере поне до точка в мача.

Аржентина заема втората позиция в класирането с актив от 28 точки и е с мач по-малко. Двубоят им срещу Бразилия бе прекратен, заради нарушаване на противоепидемичните мерки от страна на футболисти. Уругвай е 6-и с 16 точки.

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Започна разпределението на машините за гласуването в област Хасково
Започна разпределението на машините за гласуването в област Хасково
Частичен локдаун е в сила в Нидерландия
Частичен локдаун е в сила в Нидерландия