НОВИНИ

Аржентинец сбъдна мечтата си да срещне Джокович

Борил Гочев
от Борил Гочев
13:31, 28.05.2021
Чете се за: 01:52 мин.
Спорт
Слушай новината

Световният №96 Федерико Кория сбъдна една от мечтите си - да се изправи срещу световния №1 Новак Джокович.

Това се случи по време на 1/4 финалите на турнира в сръбската столица Белград, който е последна възможност за тенисистите да се подготвят за Ролан Гарос 2021.

За съжаление на Федерико, неговата мечта се превърна в истински кошмар, след като той буквално бе разбит от Джокович с 1:6, 0:6 за по-малко от час игра.

Въпреки това, Кория не загуби доброто си настроение и след края на двубоя помоли Джокович да си направят селфи на мрежата.

Малко по-късно, по-малкият брат на бившия финалист на Ролан Гарос, Гийермо Кория, качи снимката с Ноле в Инстаграм и написа следното: "Мечтата ми се сбъдна! Играх с Новак и си направихме чудесно селфи."

Сега световният №96 се отправя към Париж, за да участва във втория за годината турнир от Големия Шлем - Ролан Гарос. През миналата година Федерико достигна до третия кръг във френската столица, а през тази първият му съперник ще бъде испанският ветеран Фелисиано Лопес.

Джокович пък продължава да преследва титлата на родна земя, като днес сърбинът ще излезе за мача си от 1/2 финалите срещу словашкия квалификант Андрей Мартин.

В другия спор за място във финала пък един срещу друг ще се изправят поставения под №8 Федерико Делбонис и още един квалификант от Словакия, Алекс Молчан.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Радев: Ако съберем младите хора от България и РСМ ще неутрализираме всяка пропаганда
Радев: Ако съберем младите хора от България и РСМ ще неутрализираме всяка пропаганда
Ювентус уволни Андреа Пирло
Ювентус уволни Андреа Пирло