НОВИНИ

Ашли Барти - Бианка Андреску е финала в Маями

Борил Гочев
от Борил Гочев
12:32, 02.04.2021
Чете се за: 00:39 мин.
Тенис
барти андреску

Световната №1 Ашли Барти от Австралия и шампионката от US Open 2019 Бианка Андрееску се класираха за финала на турнира от категорията WTA 1000 в Маями, щата Флорида.

Австралийката Барти нямаше никакви трудности срещу световната №5 Елина Свитолина и елиминира украинката след бърза победа с 6:3, 6:3 в първия 1/2 финал. Така австралийката ще има шанс да защити титлата си от 2019 година, след като през миналия сезон надпреварата не се състоя заради COVID-19.

Вторият 1/2 финал обаче бе далеч по-оспорван, като и Бианка Андреску и Мария Сакари имаха всички шансове да стигнат до победата в мача, който продължи 2 часа и 46 минути.

Първата част беше решена в тайбрек, в който гъркинята пропусна два сетбола и в край на сметка отстъпи след 9-7 точки в полза на канадската и опонентка.

Бившата шампионка от US Open поведе и с 3:1 гейма във втората част, но Мария отговори със серия от пет поредни гейма, за да изпрати мача в решителен трети сет.

В него тенисистката от южната ни съседка сервираше за място на финала при 6:5, но допусна да бъде пробита и да се стигне до тайбрек. В него Андреску поведе с 6-2 точки и реализира третия си мачбол, за да си уреди среща с Барти на финала.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Валежи от дъжд и гръмотевици, с температури до 23 градуса до края на деня
Валежи от дъжд и гръмотевици, с температури до 23 градуса до края на деня
Жител на Берлин украси квартал с яйца и великденски фигури
Жител на Берлин украси квартал с яйца и великденски фигури