НОВИНИ

Асоциацията на прокурорите у нас: Прокурорите не са мутри

Иво Никодимов
от Иво Никодимов
14:00, 10.07.2020
Чете се за: 00:35 мин.
У нас
асоциацията прокурорите нас прокурорите мутри
Снимка: Асоциация на прокурорите в България

Управителният съвет на Асоциацията на прокурорите в България остро и категорично възразява срещу опитите Прокуратурата да бъде намесена в политически борби и скандали. Това пише в декларацията на асоциацията, разпратена до медиите.

Ето пълният й текст:

ПРОКУРОРИТЕ НЕ СА МУТРИ!
В Прокуратурата на Република България работят стотици прокурори, които честно, съвестно и всеотдайно изпълняват своите професионални задължения. Прокурорите са преди всичко български граждани и хора, които милеят за нашата родина България и полагат всекидневни усилия за защита на законността и справедливостта.
Призоваваме всички институции, политически субекти и медии към отговорно поведение! Езикът на омразата и стремежът за извличане на евтини политически дивиденти са пагубни!
Нека всички ние заедно да градим държавността, да спазваме разделението на властите и да уважаваме българските закони и институции! Само така ще изградим модерно и демократично общество и ще превърнем България в просперираща европейска държава.

Припомняме ви, че на вчерашния протест на "Дондуков" 2, президентът Румен Радев обяви: "От всички нас зависи да изхвърлим мафията от изпълнителната власт, да изхвърлим мафията от прокуратурата".

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Изтеглиха жребия за финалната фаза на ШЛ
Изтеглиха жребия за финалната фаза на ШЛ
Какво предстои да се случи на пазара на ток след 1 октомври?
Какво предстои да се случи на пазара на ток след 1 октомври?