НОВИНИ

Астън Вила обърна Тотнъм и го изхвърли от топ 4

Борил Гочев
от Борил Гочев
18:33, 26.11.2023
Чете се за: 02:12 мин.
Спорт
Слушай новината

Астън Вила се настани на 4-ото място в класирането на Висшата лига, след като победи с 2:1 като гост състава на Тотнъм в среща от 13-ия кръг на първенството.

С успеха бирмингамци събраха 28 точки и изместиха "шпорите" от топ 4, оставяйки ги с 26 пункта. Това всъщност бе и трето поредно поражение за момчетата на Анге Постекоглу, които в първите десет кръга от шампионата не познаваха вкуса на загубата.

Иначе на техния "Тотнъм Хотспър Стейдиъм" днешният двубой започна позитивно за домакините, които излязоха напред в резултата в 22-ата минута чрез Джовани Ло Селсо, който се разписа с мощен удар от границата на наказателното поле.

Отговорът на Вила бе светкавичен, тъй като само секунди след подновяването Оли Уоткинс беше точен с глава, но радостта му не се задържа дълго, тъй като попадението бе отменено заради засада на английския национал.

Всичко обаче бе напълно редовно дълбоко в добавеното време на първата част, когато Дъглас Луиш достави отлично центриране от свободен удар за Пау Торес и бранителят с глава реализира втория си гол през кампанията, правейки резултата 1:1.

След почивката Астън Вила стигна и до пълния обрат, като това се случи в 61-ата минута, когато Юри Тилеманс комбинира с Оли Уоткинс и този път нямаше какво да попречи на 27-годишния футболист да донесе победата и трите точки за тима, воден от Унай Емери.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Движението в област Монтана е напълно ограничено за всички МПС-та над 12 т
Движението в област Монтана е напълно ограничено за всички МПС-та над 12 т
Владимир Илиев с 41-о място в първия индивидуален старт за сезона в Световната купа по биатлон
Владимир Илиев с 41-о място в първия индивидуален старт за сезона в Световната купа по биатлон