НОВИНИ

Астън Вила повали Байерн Мюнхен

Англичаните нанесоха първа загуба на германците при Венсан Компани

bnt avatar logo
от Веселин Михайлов
00:20, 03.10.2024
Чете се за: 01:52 мин.
Спорт
Астън Вила повали Байерн Мюнхен
Снимка: Aston Villa/X
Слушай новината

Астън Вила продължава да впечатлява при завръщането си в Европа и се поздрави с втори пореден триумф в Шампионската лига. Съставът на Унай Емери разочарова Байерн Мюнхен след 1:0 в мач от втория кръг, който се изигра на „Вила Парк“.

Единственото попълнение за англичаните отбеляза Джон Дюран. Това се оказа достатъчно за бирмингамци да нанесат първо поражение на германците, след като Венсан Компани бе назначен. Така „виланите“ продължават без грешка от началото на сезона в най-комерсиалната клубна надпревара на Стария континент.

Англичаните имат на сметката си 6 точки, а баварците остават с 3. Следващият мач за бирмигамци ще бъде на 22 октомври, когато ще имат домакинство на Болоня. От своя страна ден след това Байерн ще има гостуване на Барселона.

Гостите бяха по-активни в началото, отчитайки се с пропуски на Хари Кейн и Серж Гнабри, но домакините бяха първи, които се поздравиха с попадението. В 20-та минута Пау Торес успя да прокара топката в мрежата на Мануел Нойер. Впоследствие ситуацията бе прегледана с ВАР и съдията отмени гола. До края на полувремето статуквото се запази и двата отбора се оттеглиха при нулево равенство.

След паузата германците отново бяха по-активни. Все пак домакините се радваха последни. В 79-та минута Пау Торес намери с дълъг пост Джон Дюран, който се възползва от неразчетено излизане на Нойер и елегантно го прехвърли, за да зарадва англичаните.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Ювентус показа свръхчовешка воля и завоюва втора победа в Шампионската лига след драматичен успех срещу РБ Лайпциг
Ювентус показа свръхчовешка воля и завоюва втора победа в Шампионската лига след драматичен успех срещу РБ Лайпциг