НОВИНИ

Астън Вила пропусна да разгроми Йънг Бойс пред погледа на Георги Кабаков

Англичаните се завърнаха с гръм и трясък в европейските клубни турнири

bnt avatar logo
от Веселин Михайлов
21:50, 17.09.2024
Чете се за: 02:45 мин.
Спорт
Астън Вила пропусна да разгроми Йънг Бойс пред погледа на Георги Кабаков
Снимка: Aston Villa/X
Слушай новината

Астън Вила постави ударно начало на новия сезон в Шампионската лига. Тимът Унай Емери срази Йънг Бойс с 3:0 в мач от първия кръг.

На стадион „Ванкдорф“ англичаните нямаха проблеми и можеха да се поздравят по-сериозен, тъй като им отмениха два гола. Точни за бирмингамци бяха Юри Тилеманс, Джекъб Рамзи и Амаду Онана. Мачът не мина и без българско участие, след като главен съдия бе Георги Кабаков.

По този начин „виланите“ се завърнаха с гръм и трясък в европейските клубни турнири след 41-годишна пауза. Срещата се оказа и дебют за тима от Бирмингам в най-новата ера на най-комерсиалната клубна надпревара на Стария континент. На 2 октомври Астън Вила ще приеме Байерн Мюнхен, а ден по-рано футболистите на Патрик Рамен ще имат гостуване на Барселона.

Гостите се задържаха малко по-дълго в половината на своите съперници в средата на първото полувреме и това даде ефект. В 27-та минута Лукас Дин центрира от корнер към Джон МакГин, той подаде към далечната греда, където свободен се намираше Юри Тилеманс, който спря топката и стреля.

13 минути по-късно натискът на англичаните отново бе оправдан. Морган Роджърс влезе в наказателното поле, но подаването му бе пресечено. Впоследствие се възползва от грешка на домакините и бе препънат, а Джейкъб Рамзи пръв стигна до топката и я прати отблизо в далечния ъгъл за 2:0. „Виланите“ направиха резултата класически в 43-та минута след пас на Рамзи към Оли Уоткинс, който се разписа. След намесата на системата за видоповторение обаче Кабаков се прояви и отмени попадението заради игра с ръка на нападателя.

След паузата тимът от Бирмингам вкара ново попадение с много точен удар на влезлия като резерва Джон Дюран, но нова намеса на ВАР и Кабаков лишиха гостите от радостта. Причината е, че преди това Амаду Онана е играл с ръка. Именно той сложи точка на спора в 86-та минута, когато се разписа с след страхотен удар от далечна дистанция.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Вижте къде може да проверите номера на избирателната секция и мястото на гласуване на изборите
Вижте къде може да проверите номера на избирателната секция и мястото на гласуване на изборите
Пожар избухна в голяма рафинерия в Гърция, служителите са евакуирани (СНИМКИ)
Пожар избухна в голяма рафинерия в Гърция, служителите са евакуирани (СНИМКИ)