НОВИНИ

Астън Вила срази Арсенал у дома се доближи на две точки от върха, Манчестър Юнайтед претърпя крах срещу Борнемут

Борил Гочев
от Борил Гочев
22:31, 09.12.2023
Чете се за: 02:37 мин.
Спорт
Слушай новината

Отборът на Астън Вила остана безгрешен от началото на сезона като домакин в английската Висша лига и записа осмия си последователен успех, като този път бирмингамци надиграха с минималното 1:0 Арсенал.

Единственото попадение на "Вила Парк" падна още в 7-ата минута на срещата, когато виланите организираха добро нападение отдясно, завършило с подаване на Леон Бейли към капитана Джон МакГин. Шотландецът овладя, обърна се и с удар от около 8-9 метра прати топката във вратата на лондончани за 1:0.

В самия край на срещата "артилеристите" можеха поне да измъкнат точка, но попадение на Кай Хаверц бе отменено след намеса на системата ВАР заради игра с ръка на германския нападател.

Така, преднината на Астън Вила оцеля, а с успеха тимът събра 35 точки на 3-ото място в подреждането, доближавайки се само на две от лидера Ливърпул и на една от днешния си съперник. Освен това момчетата на Унай Емери попречиха на бившия му тим Арсенал да си върне върне първата позиция и така "топчиите" засега остават на пункт зад "мърсисайдци".

В друг мач от кръга Брентфорд поднесе една от изненадите, побеждавайки с класическото 3:0 Манчестър Юнайтед и то насред "Олд Трафорд".

Успехът беше исторически за "черешките" като гост срещу 20-кратните шампиони на Англия, а точни за него бяха Доминик Соланке, Филип Билинг и Маркос Сенеси.

Кошмарът за играчите на Ерик тен Хаг можеше да бъде дори още по-голям, но в края гол на Данго Уатара беше отменен заради игра с ръка.

След четвъртата си поредна победа в последните пет двубоя Борнемут се изкачи до 13-ото място с 19 точки, докато "червените дяволи" към момента остават 6-и с 27 пункта.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Водата в Канале гранде във Венеция стана зелена заради акция на екоактивисти
Водата в Канале гранде във Венеция стана зелена заради акция на екоактивисти
Българските бадминтонисти загубиха от Франция в квалификациите за европейското отборно първенство
Българските бадминтонисти загубиха от Франция в квалификациите за европейското отборно първенство