НОВИНИ

Аталанта и Лацио поделиха точките след късна драма

Борил Гочев
от Борил Гочев
17:42, 30.10.2021
Чете се за: 02:00 мин.
Спорт
аталанта лацио поделиха точките късна драма
Снимка: БГНЕС
Слушай новината

Отборите на Аталанта и Лацио завършиха наравно 2:2 в един двата най-интригуващи сблъсъка от програмата на 11-ия кръг на италианската Серия "А".

На стадиона в Бергамо двата тима предложиха интригуваща битка, в която "римските орли" на два пъти повеждаха, но и в двата случая "бергамаските" съумяваха да се изравнят.

Особено драматично се развиха нещата около втория гол на домакините, който дойде в 94-ата минута, за да фиксира крайния резултат.

В класирането двата тима остават непосредствено един след друг, като след 11 кръга Аталанта са 5-и с 19 точки, докато Лацио са 6-и с 18 пункта.

Гостите от Рим поведоха в резултата в 18-ата минута, когато точен беше Педро. Първоначално, неговия колега в атаката Имобиле стреля, но стражът на Аталанта Хуан Муса спаси. При добавката обаче бившият играч на Челси и Барселона беше безпощаден, вкарвайки за 1:0.

В добавеното време на първата част обаче Дуван Сапата възстанови паритета на стадиона в Бергамо, след като матира с мощен удар по диагонала Пепе Рейна.

Чиро Имобиле отново даде преднина на "бианкочелестите" в 73-ата минута, когато завърши чудесна контраатака, започнала след грешка на Мартен де Роон.

Футболистите на Маурицио Сари вече предвкусваха трите точки в края на срещата, но бяха наказани именно от Де Роон, който изкупи вината си, вкарвайки с удар от въздуха, който донесе точката за Аталанта.

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Експеримент на БНТ: За колко време се гласува с машина на двойния вот?
Експеримент на БНТ: За колко време се гласува с машина на двойния вот?
Ново силно земетресение на остров Ла Палма
Ново силно земетресение на остров Ла Палма