НОВИНИ

Аталанта сломи Фиорентина в мач с пет гола

"Бергамаските" си стъпиха на краката в Серия А

bnt avatar logo
от Веселин Михайлов
17:58, 15.09.2024
Чете се за: 02:27 мин.
Спорт
Аталанта сломи Фиорентина в мач с пет гола
Снимка:
Слушай новината

Аталанта прекъсна своята негативна серия от две поредни загуби в Серия А. Футболистите на Джан Перо Гасперини отазаха Фиорентина с 3:2 в мач от четвъртия кръг.

На стадион "Атлети Азури д'Италия" двата отбора сътвориха интересна среща, изпълнена с немалко голове, особено през първото полувреме. Точни за победителите бяха Матео Ретеги, Шарл де Кетеларе и Адемола Лукман, докато за "виолетовите" с по едно попадение се отчетоха Лукас Кварта и Мойс Кийн. За отбора от Флоренция това бе първа загуба през новия сезон в италианския елит.

Тимът от Бергамо заема осмото място в подреждането с 6 точки, а играчите на Рафаеле Паладино са едва 14-ти с 3. На 23 септември (понеделник) "бергамаските" ще приемат Комо. От своя страна "виолетовите" ще бъдат домакини на Лацио.

Лукас Кварта даде преднина на „виолетовите“ още в 15-та минута. Той се намираше на удобна позиция и за него не бе проблем да преодолее вратаря на домакините. 6 минути след това „бегамаските“ поставиха равенството на таблото, а Матео Ретеги се оказа автор на изравнителното попадение, правейки безпомощен Давид Де Хеа.

Вижте тази публикация в Instagram.

Публикация, споделена от Lega Serie A (@seriea)


Реакцията на гостите бе светкавична. В 31-та минута Робин Госенс получи топката и впоследствие я насочи към Мойс Кийн, който върна аванса на „виолетовите“. Минута преди края на първото полувреме действащите носители на трофея в Лига Европа възстановиха равенството. Шарл де Кетеларе се оказа най-съобразителен след центриране в съперниковото наказателно поле.

Още в началото на второто полувреме Адемола Лукман донесе първо водачество на „бергамаските“. Нигериецът демонстрира индивидуалната си класа и с нисък удар по земя хвърли феновете на стадиона в екстаз. До края на мача нови възможност не липсваха и пред двете врати, но резултатът остана непроменен.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Габриел Магаляеш окрили осакатения Арсенал за победа в дербито на Северен Лондон
Габриел Магаляеш окрили осакатения Арсенал за победа в дербито на Северен Лондон
След 5-дневна историческа мисия в Космоса: Завърнаха се първите частни астронавти
След 5-дневна историческа мисия в Космоса: Завърнаха се първите частни астронавти