НОВИНИ

Атанас Атанасов получи вот на доверие и остава начело на ДСБ

глеб мишин необезпокоявано напуснал страната съобщи атанас атанасов
Снимка: БТА
bnt avatar logo
от БНТ
15:31, 17.06.2024
Чете се за: 01:40 мин.
У нас
Слушай новината

Националното ръководство на "Демократи за силна България", като оценява резултатите от изборите, дава мандат и доверие на председателя на партията Атанас Атанасов да продължи разговорите в рамките на "Демократична България" и партньорите от "Продължаваме Промяната" за създаване на условия за успешна работа в рамките на новото Народно събрание, посочват в позиция от партията.

Националното ръководство на ДСБ отчита сериозната загуба на подкрепа на коалиция "Продължаваме Промяната – Демократична България" на отминалите парламентарни избори. На фона на рекордно ниската избирателна активност, това е явен сигнал, че сме изправили избирателите си пред труден избор. Вината за това е наша. Допуснали сме да бъде нарушен диалогът с нашите поддръжници, който винаги е бил най-голямата ни сила. Сега се нуждаем от откровеност и висока степен на критичност, за да потърсим пътя как да продължим напред. Ще положим всички усилия в тази посока, заявяват още от ДСБ.

Съобразявайки се с волята на избирателите, ДСБ, като част от коалицията ПП-ДБ ще бъде решителна опозиция срещу всеки опит за връщане назад към порочните практики и модела на Борисовата държава. Националното ръководство свиква Изпълнителен съвет на ДСБ на 6 юли 2024 г., на който да бъде обсъдено насрочване и провеждане на Национално събрание.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok
Намерете ни в Google News

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Жена роди на паркинга на Великотърновската болница
Жена роди на паркинга на Великотърновската болница
37 наши гранични полицаи и 5 екипа с кучета ще се грижат за сигурността във Франция това лято
37 наши гранични полицаи и 5 екипа с кучета ще се грижат за сигурността във Франция това лято