НОВИНИ

Атанас Петров: Тези момчета заслужаваха титлата

Борил Гочев
от Борил Гочев
21:32, 02.05.2023
Чете се за: 02:52 мин.
Спорт
атанас петров момчета заслужаваха титлата
Снимка: startphoto.bg
Слушай новината

Старши треньорът на Нефтохимик 2010 Бургас Атанас Петров очаквано беше много щастлив от победата на неговия тим в мач №5 от финалната серия срещу Хебър Пазарджик, която донесе и 6-а титла на България във витрината на бургазлии.

Петров, за когато това е първи голям успех в кариерата, похвали своите волейболисти за страхотното представяне през този сезон и освен това благодари на феновете на Нефтохимик, които подкрепяха бурно своите любимци по време на финала.

"Тези момчета го заслужават, защото положихме много труд. Целта ми е моите отбори да играят модерен и агресивен волейбол. Справихме се страхотно и не можа да искам повече. На първо място публиката ни помогна много. Колективът ни е силен и момчетата не се предадоха до последно", заяви Атанас Петров, който вече имаше на сметката си два загубени финала, които по ирония на съдбата бяха като наставник на Хебър от Нефтохимик.

Клубната легенда на Нефтохимик Иван Станев, който участва и при първия триумф на тима през далечната 2007 година отдаде тази шампионска титла на страхотната работа на треньорския щаб.

"Последните няколко години не е имало толкова оспорван финал. Щастлив съм след трудното начало на сезона. Това беше годината на Нефтохимик. След втората загуба от ЦСКА никой не ни броеше, всеки очакваше да отпаднем. Този триумф в тази тежка година е благодарение на нашия щаб", коментира разпределителят.

Героят в решителния мач Калоян Балабанов пък едва сдържаше своите сълзи в минутите след края на мача.

"Това е първият ми спечелен финал в кариерата. Нямаше никакво място за думи, имаше само радост след трудния сезон. Това е нещо несравнимо. Изграденият колектив се оказа решаващ за успеха. Като едно семейство сме през този сезон", сподели емоционалният Балабанов.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Камило Плачи: Нефтохимик бяха по-добри в този финален двубой
Камило Плачи: Нефтохимик бяха по-добри в този финален двубой
"Референдум": Повечето българи не смятат, че са достатъчно информирани относно въвеждането на еврото
"Референдум": Повечето българи не смятат, че са достатъчно информирани относно въвеждането на еврото