НОВИНИ

Нефтохимик свали Хебър от трона след нова спираща дъха петгеймова драма в Бургас

Борил Гочев
от Борил Гочев
21:05, 02.05.2023
Чете се за: 03:07 мин.
Спорт
нефтохимик свали хебър трона нова спираща дъха петгеймова драма бургас
Слушай новината

Отборът на Нефтохимик 2010 Бургас е новия шампион в родната волейболна Суперлига при мъжете, след като надигра с 3:2 (25:17, 25:23, 21:25, 22:25, 15:12) гейма като домакин Хебър Пазарджик в решителния пети мач между двата тима в спора за титлата пред препълнените трибуни в зала "Младост" в Бургас.

За бургазлии това е общо шести триумф в родното волейболно първенство и първи от сезон 2019/20 насам, като с днешния си успех волейболистите на Атанас Петров свалиха от трона Хебър Пазарджик, които печелеха златните медали през последните две години.

Решителният пети мач от серията отново предложи невероятна драма, в която домакините бяха на път за втори път да пропилеят аванс от 2:0 гейма, но успяха да се съберат в тайбрека и да зарадват своите многобройни привърженици в залата.

Мачът започна отлично за волейболистите на Нефтохимик 2010, които в първия гейм демонстрираха феноменална игра в защита, която им помогна да спечелят с 25:16, а във втората домакините успяха да спечелят пет поредни разигравания след изоставане от 20:23 след отлична серия на сервис на Калоян Балабанов, за да удвоят своята преднина в резултата.

В третия и четвъртия гейм обаче играчите на Хебър Пазарджик се посъбудиха и водени от своя диагонал Джулио Саби и силните изяви на сервис на влезлия като резерва Илия Петков "тигрите" успяха да вземат следващите две части с 25:21 и 25:22, за да вкарат срещата в тайбрек.

Решителната част отново премина през няколко обрата, но отново страхотният тази вечер Калоян Балабанов се оказа разликата между двата тима, след като негова силна поредица на сервис осигури на Нефтохимик 2010 три мачбола при 14:11. Домакините се възползваха от втората си възможност и затвориха срещата, което хвърли в екстаз феновете на домакините.

Героят на вечерта за победителите, разбира се, беше Калоян Балабанов, който заби цели 26 точки (3 аса), а Аксел Трухчев и Матей Михайлович добавиха по 19.

За Хебър Пазарджик приключи с 22 пункта, Якопо Масари добави 15, а най-добре от българите се представи Тодор Алексиев, който завърши с 12 точки.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Черноморец надви Спартак Пл на старта на плейофите
Черноморец надви Спартак Пл на старта на плейофите
Академик Пд победи Рилски и поднесе изненадата на старта на плейофите на НБЛ
Академик Пд победи Рилски и поднесе изненадата на старта на плейофите на НБЛ