НОВИНИ

Атанас Рибарски: Достатъчно време съм в клуба, целта са бронзовите медали

Борил Гочев
от Борил Гочев
15:48, 26.05.2023
Чете се за: 04:50 мин.
Спорт
атанас рибарски достатъчно време съм клуба целта бронзовите медали
Снимка: startphoto.bg
Слушай новината

Новият старши треньор на ЦСКА 1948 Атанас Рибарски даде пресконференция преди своя дебют начело на "червените", който ще бъде в неделя (28 май) при домакинството срещу Лудогорец.

Рибарски замени начело на тима Тодор Янчев, който подаде оставка след загубения финал за Купата от разградчани в сряда, но въпреки това добре познава обстановката в отбора, тъй като до този момент води дубъла на ЦСКА 1948.

Именно това сподели и младият наставник по време на днешния брифинг и сподели, че рано или късно всеки треньор го уволняват, когато бе запитан дали може да остане начело на "армейците" и след края на сезона.

"Играят първият срещу третият. Нормално да се очаква труден двубой с оглед на мача за Купата. Ще успеем да вдигнем настроението и да изглеждаме по по-различен начин и да покажем максимума от възможностите си. Нов треньор на първия отбор – да, но достатъчно време съм в клуба и доста време работих в първия отбор. От зимата съм във втория отбор. Познавам добре футболистите. Всичко не може да ми е ясно. По-важното е да намерим начин и път да постигнем максимума от възможностите на играчите", започна Рибарски.

"Постоянен наставник няма. Най-сигурното нещо е, че всеки треньор рано или късно го уволняват. Това е навсякъде. Ситуацията не е такава, каквато ми се иска на мен. Не е лека, но да тръгваме да правим драми и трагедии няма смисъл. Единствено ние може да излезем от ситуацията. Фокусирайки се върху всеки мач да намерим верните неща. Вярваме във възможностите на играчите и разбира се ще подходим по най-добрия начин", сподели още новият наставник на ЦСКА 1948.

Атанас Рибарски коментира още слабата форма на тима в последно време и сподели, че основната цел си остава 3-ото място в края на сезона и бронзовите медали в Първа лига.

"Резултатите наистина не са оптимални. За формата на играчите не мога да говоря чисто физическа. Там има данни, на които ще се опрем. Три мача има до края. Целта е бронзовите медали и разбира се тя минава през победи. С оглед на състоянието на отбора, времето е важен компонент, а ние го нямаме. Има два дни до следващия мач. Няма да се правят радикални проблеми, просто ще се опитаме да допуснем по-малко грешки. Трябва да намалим непредизвиканите грешки при играта с топката и да увеличим малко интензитета в акциите в дефанзивен план. Това бяха нещата, които позволиха на Лудогорец да създаде толкова много ситуации до 30-ата минута. Надявам се да видим лицето, което играчите показаха на предишния мач в Бистрица срещу Лудогорец", каза 38-годишният специалист.

Накрая временният наставник на ЦСКА 1948 говори и за своето назначение, заявявайки, че за е него чест фактът, че ръководството се е спряло на него.

"С доста голяма доза чест на първо място е това, че са се спрели на мен. Ситуацията е такава в клуба, че остават три мача, целите са високи, знаете какви са мачовете и надали в такова кратко време може да се намери треньор, който да навлезе веднага. Познавам доста добре ситуацията в клуба и може би това е наклонило везните. Мисля, че последната година – година и половина клубът предприе линия да създава в отбора конкуренция от играчи, които са най-добрите в Първа лига", завърши Атанас Рибарски.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Димитър Желязков - Очите излиза на свобода срещу парична гаранция
Димитър Желязков - Очите излиза на свобода срещу парична гаранция
ЕК промени договора с BioNTech-Pfizer за ковид ваксините
ЕК промени договора с BioNTech-Pfizer за ковид ваксините