НОВИНИ

Атанас Рибарски: Използвахме малкото време пълноценно, положението с Чочев не е добро

атанас рибарски използвахме малкото време пълноценно положението чочев добро
Снимка: startphoto.bg
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БТА
14:08, 14.07.2023
Чете се за: 04:10 мин.
Спорт
Слушай новината

Старши треньорът на ЦСКА 1948 Атанас Рибарски даде пресконференция преди старта на новия сезон в Първа лига, който ще бъде срещу Левски в събота (15 юли).

Двубоят на стадион "Георги Аспарухов" е с начален час 18:45, като Рибарски сподели, че очаква отворен мач.

"Очаквам отворен мач. Има известни промени на противника с новия му треньор, имаме ги предвид. Очакваме да изглеждат по малко по-различен начин в сравнение с миналата година", започна наставникът на ЦСКА 1948.

Запитан дали "червените" са готови за старта на новата кампания, той отговори: "И да, и не. Очаквам да избистрим състава и да влезем в игрови ритъм с мачовете. Но пък смятам, че малкото време, което имахме за подготовка, го използвахме максимално рационално. Но като всеки един треньор, винаги и аз виждам неща, които могат да бъдат направени по-добре. Същевременно, противниците ни от контролните срещи и начина, по който ни се противопоставиха, ще бъде по-различен от това, което ще срещнем в българското първенство".

"Виждам определена промяна в някои от аспектите в играта на Левски, предимно във фаза атака. Имаме го предвид това нещо. Да, нямат нови футболисти, но мисля това е в плюс. Ще играем с отбор, който се познава много добре, има добри взаимовръзки между самите играчи", каза още Атанас Рибарски .

Младият специалист коментира, разбира се, и темата с контузията на звездата на ЦСКА 1948 Ивайло Чочев, който ще пропусне старта на новия сезон заради проблеми с глезена.

"За съжаление, положението с Ивайло Чочев не е добро. В началото нямах опасения, но се оказа, че има разкъсване на капсулата и в момента е с ботуш. Надяваме се до две седмици да започне тренировки и да го използваме за мачовете със Стяуа. Действително ФКСБ, както е официалното име на този отбор претендиращ за наследството на румънския гранд, е добър отбор, балансиран отбор. Разполагаме с информация от контролните срещи. Имат своите слабости, но тепърва ще се запознаваме още. Но нека първо да минат първите два мача от първенството и след това ще се концентрираме върху тях", сподели Рибарски.

Треньорът на ЦСКА 1948 отговори и на въпрос дали отборът е приключил с лятната селекция след привличането на 13 нови футболисти.

"Това бяха позициите, които бяха поставени като селекционна цел. За някои успяхме да намерим играчи, за други не. Ще играем с тези футболисти. Надявам се, че отборът ще бъде по-силен. И аз ще направя всичко възможно, за да бъде така, без да обиждам някои от напусналите футболисти", заяви наставникът на "червените".

"Спокойствие? В кой отбор има? никъде няма. Благодаря за президента за доверието и като всеки президент си има своите зели. Когато целите се изпълняват, е нормално да има промяна. Но щом съм тука, значи до момента се изпълняват. И се надявам да сме две стъпала по-нагоре в класирането, а не едно", завърши Атанас Рибарски.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Пуснаха под гаранция жената, която блъсна момиче и майка му на пешеходна пътека в Пловдив
Пуснаха под гаранция жената, която блъсна момиче и майка му на пешеходна пътека в Пловдив
Ботев Пд привлече естонски национал
Ботев Пд привлече естонски национал