НОВИНИ

Атанас Зафиров, БСП: Очакваме да бъде формирано споразумение

bnt avatar logo
от БНТ
08:05, 26.07.2021
Чете се за: 01:52 мин.
У нас
Слушай новината

"Очакваме да бъде формирано споразумение, каква ще бъде формулата ще бъде уточнено допълнително. Трябва да е ясно какви ще бъдат приоритетите, които ще следва този кабинет. След това ще видим лицата, ще съберем колективния орган и ще вземем решение дали да го подкрепим или не", заяви в "Денят започва" Атанас Зафиров, депутат от "БСП за България".

По думите му първият препъникамък би бил бюджетът.

"За БСП е важно кой ще подкрепи правителство на "Има такъв народ". Затова и ще проведем разговори с "Демократична България" и "Изправи се БГ! Ние идваме!". Преговорите с ИТН продължават, в следобедните часове предстоят разговори относно социалната политика", допълни Атанас Зафиров.

Според него това е едно позитивно начало.

"Ние сме удовлетворени, че ролята на БСП е оценена, без нас няма как да бъде сформирано правителство на промяната, работещо и устойчиво. Разговорите с ИТН означават, че БСП вече не е партия на статуквото", коментира Атанас Зафиров.

По думите му БСП и "Има такъв народ" имат сходство във вижданията относно индексацията на пенсиите, болниците да не бъдат търговски дружества, здравната и образователната реформа, съдебната реформа - закриването на Специализирания съд и прокуратура. Разминаваме се относно демонополизацията в Здравната каса, мажоритарните избори, субсидията на партиите, каза още Атанас Зафиров.

Вижте повече във видеото.

Гледайте още теми от "Денят започва"

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Италия поиска помощ от ЕС за огромния пожар на остров Сардиния
Италия поиска помощ от ЕС за огромния пожар на остров Сардиния
Станимира Петрова не успя да преодолее първото си препятствие в Токио
Станимира Петрова не успя да преодолее първото си препятствие в Токио