НОВИНИ

Атлетик Билбао и Барселона поделиха точките на "Сан Мамес"

Борил Гочев
от Борил Гочев
12:21, 22.08.2021
Чете се за: 01:57 мин.
Спорт
атлетик билбао барселона поделиха точките сан мамес
Слушай новината

Отборите на Атлетик Билбао и Барселона завършиха наравно 1:1 в среща от 2-ия кръг на испанската Ла Лига, играна на стадион "Сан Мамес" в Билбао.

Домакините определено могат да съжаляват повече, че не стигнаха до трите точки, след като през целия двубой бяха по-дейния отбор в предни позиции.

Въпреки това, първата възможност се откри пред гостите от Барселона, но Мартин Брайтуайт направи непростим пропуск от границата на вратарското поле.

Постепенно "баските" взеха инициативата, но трябваше да чакат до 50-ата минута, за да открият резултата. Тогава, Иниго Мартинес засече центриране от ъглов удар и с глава не остави шансове на вратаря Нето.

"Каталунците" потърсиха изравнителен гол и бяха много близко в 74-ата минута чрез Френки Де Йонг, чийто прехвърлящ удар обаче кацна върху напречната греда.

Около 60 секунди по-късно Мемфис Депай бе изведен в отлична позиция от Сержи Роберто и с мощен удар с левия крак възстанови равенството на стадиона в Билбао.

В добавеното време на срещата Ерик Гарсия от състава на гостите бе изгонен с директен червен картон, след като повали Нико Уилямс току пред наказателното поле.

В крайна сметка резултатът остана 1:1 и така "каталунците" временно излязоха на върха в Ла Лига с 4 точки, докато за Атлетик второто поредно равенство означава актив от 2 пункта и 9-о място в подреждането.

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Защо са затворени паркингите на АМ "Струма?"
Защо са затворени паркингите на АМ "Струма?"
Афганистанка роди в самолет по време на евакуация
Афганистанка роди в самолет по време на евакуация