НОВИНИ

Атлетик (Билбао) разгроми Реал Сосиедад в баското дерби

атлетик билбао разгроми реал сосиедад баското дерби
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
00:18, 21.02.2022
Чете се за: 01:55 мин.
Спорт
Слушай новината

Отборът на Атлетик (Билбао) постигна разгромна победа с 4:0 над регионалния си съперник Реал Сосиедад в баското дерби от 25-ия кръг на испанската Ла Лига.

Домакините можеха да открият резултата на "Сан Мамес" след половин час игра, когато получиха правото да изпълнят дузпа за игра с ръка на Давид Силва в наказателното поле на гостите. С изпълнението на 11-метровия наказателен удар се нагърби Икер Муниаин, но ударът му бе спасен от стража Алекс Ремиро.

Все пак по-добрата игра на Атлетик се ознаменува с гол в 68-ата минута, когато Алекс Беренгер центрира отъглов удар, а Дани Вивиан с глава прати топката в мрежата зад Ремиро.

Попадението разтърси състава на Иманол Алгуасил, който допусна идентично попадение само четири минути по-късно. Този път грешникът от дузпата Муниаин центрира в пеналтерията, където непокритият Ойан Сансет се разписа за 2:0.

Десетина минути преди края на редовното време Беренгер подаде успореден пас на голлинията към Иняки Уилямс и нападателят на домакините не сбърка и покачи резултата на 3:0.

Секунди преди редовното време да изтече голмайсторът Сансет асистира на Муниаин, който се реабилитира за изпуснатата дузпа през първото полувреме и оформи крайното 4:0 в полза на Атлетик.

В класирането тимът от Билбао е осми с 37 точки в актива си, на точка за Реал Сосиедад, който е седми с 38 пункта.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
1235 са новите случаи на коронавирус
1235 са новите случаи на коронавирус
Марсилия не успя да се възползва от грешката на ПСЖ, след като загуби от опашкар
Марсилия не успя да се възползва от грешката на ПСЖ, след като загуби от опашкар