НОВИНИ

Атлетик (Билбао) ще спори с Реал (Мадрид) за втора поредна Суперкупа на Испания

атлетик билбао спори реал мадрид втора поредна суперкупа испания
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
23:08, 13.01.2022
Чете се за: 01:55 мин.
Спорт
Слушай новината

Действащият носител на Суперкупата на Испания - Атлетик (Билбао), за втора поредна година ще спори за спечелването на отличието.

В двубой от полуфиналите на надпреварата, която се провежда в Саудитска Арабия, Баските осъществиха обрат срещу шампиона Атлетико (Мадрид) и спечелиха срещата с 2:1.

Срещата на стадион "Крал Фахд" започна вихрено, като още в 10-ата секунда Жоао Феликс от състава на "рохибланкос" прати топката във вратата на Унай Симон. Попадението бе отменено заради засада на португалския нападател при асистенцията на Тома Лемар.

След нулево първо полувреме, символичните домакини от Атлетико откриха резултата в 62-ата минута. Феликс бе оствен непокрит в наказателното поле на Атлетик и след центриране засече топката с глава. Кълбото се отби в напречната греда и влетя в мрежата, след като рикошира в гърба на стража Симон.

В 77-ата минута бранителят Йерай Алварес се извиси в пенатерията на "дюшекчиите" и с глава сечене центриране на Икер Муниаин от ъглов удар, за да възстанови равенството в срещата.

Защитата на Атлетико се пропука 4 минути по-късно при ново центриране от ъглов удар. На точното място бе Нико Уилямс, който с прецизен изстрел от воле не остави никакви шансове на вратаря Ян Облак, пласирайки топката до гредата за 2:1.

Така отборите на Реал (Мадрид) и Атлетик (Билбао) ще спорят за трофея в неделя от 20.30 часа българско време.

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
С човек по-малко Арсенал запази мрежата си суха срещу Ливърпул
С човек по-малко Арсенал запази мрежата си суха срещу Ливърпул
Спортният министър ще освободи ръководството на Българския спортен тотализатор
Спортният министър ще освободи ръководството на Българския спортен тотализатор