НОВИНИ

Атлетик Билбао удари Атлетико Мадрид и се доближи само на две точки от зона "Шампионска лига"

Борил Гочев
от Борил Гочев
20:28, 16.12.2023
Чете се за: 02:32 мин.
Спорт
атлетик билбао удари атлетико мадрид доближи две точки зона шампионска лига
Слушай новината

Отборът на Атлетик Билбао се доближи само на две точки от място в топ 4, след като в двубой от 17-ия кръг на Ла Лига победи с 2:0 като домакин Атлетико Мадрид.

На "Естадио Сан Мамес" в Страната на баските момчетата на Ернесто Валверде изиграха много силна среща, в която доминираха напълно през първите 70 минути.

През първото полувреме "лъвовете" създадоха редица положения и като по чудо не съумяха да открият резултата, като с основна заслуга за това бе стражът на гостите Ян Облак, който се отчете с няколко важни намеси. Освен това удар на Иняки Уилямс, който записа своя мач №400 за клуба, срещна страничната греда, а Ойхан Сансет пропусна да се разпише от дузпа.

В началото на втората част все пак логичното се случи и шест минути след подновяването на играта Горка Гурусета даде аванс на "баските", след като бе изпуснат от отбраната на "дюшекчиите" и с удар отблизо преодоля Облака за 1:0.

В 64-ата минута пък Нико Уилямс удвои преднината за домакините от Билбао, разписвайки се със страхотен диагонален изстрел, който остави безпомощен словенския страж на гостите.

Играчите на Атлетико Мадрид най-накрая погледнаха по-смело към вратата на своя съперник след 70-ата минута, докато в същото време и "лъвовете" продължиха да създават опасности, но в крайна сметка нови голове така и не паднаха.

С тази победа Атлетик Билбао временно се изкачи до 5-ата позиция с 32 точки, скъсявайки само на два пункта разликата с днешния си противник, който пък засега е на 3-ото място. "Дюшекчиите", водени от Диего Симеоне, обаче имат мач по-малко.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Зимата напомни за себе си: Десетки места без ток, катастрофи и затрудено движение заради валежите
Зимата напомни за себе си: Десетки места без ток, катастрофи и затрудено движение заради валежите
Манчестър Сити пропиля два гола аванс и взе само точка от двубоя срещу Кристъл Палас
Манчестър Сити пропиля два гола аванс и взе само точка от двубоя срещу Кристъл Палас