НОВИНИ

Атлетик Билбао вдигна Суперкупата след страхотна драма в Севиля.

Борил Гочев
от Борил Гочев
10:15, 18.01.2021
Чете се за: 01:01 мин.
Футбол
атлетик билбао вдигна суперкупата страхотна драма севиля

Отборът от северна Испания осъществи пълен обрат срещу Барселона, за да стигне до крайния успех с 3:2 след продължения, лишавайки Роналд Куман от първи трофей като наставник на каталунците.

За "баските" това е трети триумф в надпреварата, като той дойде след страхотна битка и много голяма драма на стадиона в испанския град Севиля, област Андалусия.

Също така това е първи трофей за новия старши-треньор на Атлетик, Марселино, за когото това беше едва трети мач на кормилото на състава от Билбао.

Финалът ще се запомни с драматичните обрати и красивите голове, както и първия червен картон за капитана на Барселона Лионел Меси с фланелката на каталунския гранд.

В края продълженията нервите на аржентинеца бяха опънати до краен предел и той заби юмрук в лицето на противников играч, пращайки го на земята.

Иначе головата фиеста започна в 40-та минута, когато Антоан Гризман изведе каталунците напред в резултата, но само две минути по-късно Оскар Де Маркос възстанови паритета.

В началото на второто полувреме "баските" дори поведоха след попадение на Раул Гарсия, но голът правилно не бе зачетен заради много тънка засада.

В 77-мата минута Антоан Гризман отново беше точен, извеждайки Барселона за втори път напред в резултата.

Възпитаниците на Роналд Куман вече виждаха трофея, когато бяха неприятно сюрпризирани в 90-та минута от Асиер Виялибре, който засече центриране от фаул, изпращайки финала в продължения.

Три минути след началото на продълженията Иняки Уилямс донесе Суперкупата на "баските" след страхотно фалцово изпълнение от границата на наказателното поле, което не остави шансове на Марк-Андре тер Щеген.

До края на мача Барселона натисна, но гол така и не падна, а изнервен от накъсването на играта Меси извърши неспортсменската си проява, която му донесе директен червен картон.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Откриха нова мутация на COVID-19 в германската провинция Бавария
Откриха нова мутация на COVID-19 в германската провинция Бавария
Започна реимунизацията на лекари и медицински персонал във ВМА
Започна реимунизацията на лекари и медицински персонал във ВМА