НОВИНИ

Атлетико Мадрид е новият шампион на Испания!

Борил Гочев
от Борил Гочев
20:46, 22.05.2021
Чете се за: 03:00 мин.
Спорт
ателтико мадрид новият шампион испания
Слушай новината

"Рохибланкос" грабнаха своята 11-та титла на Испания, след като спечелиха с 2:1 визитата си на Валядолид и по този начин запазиха аванса си пред Реал Мадрид.

"Белите" също направиха нужното, печелейки също с 2:1, но у дома, срещу Виляреал, но в край на сметка трябваше да се примирят със сребърните медали за сезон 2020/21.

Атлетико започна последния кръг с 2 точки преднина пред градския съперник, което означаваше, че за да бъдат сигурни шампиони "дюшекчиите" трябваше да спечелят трите точки срещу Валядолид.

Тази им задача стана по-трудна в 18-та минута, когато Валядолид организира прекрасна контраатака, която завърши с попадение на Оскар Плано.

Същевременно обаче за "рохибланкос" долетяха добри новини от Мадрид, където Реал също инкасира попадение срещу Виляреал, дело на Йереми Пино.

При тези резултати дойде и краят на първите полувремена и на двата стадион, където се решаваше битката за титлата.

В 54-та минута Карим Бензема си помисли, че е изравнил резултата на "Валдебебас", но ВАР се намеси, маркирайки тънка засада на французина.

Докато течеше преразглеждането на въпросната ситуация пък, Анхел Корея изравни за Атлетико, разписвайки се с прецизен изстрел по земя.

10 минути по-късно Луис Суарес отново се превърна в герой за състава на Диего Симеоне, вкарвайки своето 21-во попадение през кампанията, за да направи резултата 2:1 и да доближи още повече "дюшекчиите" до триумфа.

Реал Мадрид от своя страна не се предаде, като Бензема направи голям пропуск в 66-та минута, но три минути преди края най-накрая порази вратата на Херонимо Руи за 1:1.

В добавеното време на срещата пък неостаряващия Лука Модрич направи обрата пълен, отбелязвайки с удар от около 11 метра.

Така в последните минути играчите на Зидан се надяваха на чудо и гол на Валядолид, но такъв така и не падна и по този начин Атлетико ликува със своята първа титла от сезон 2013/14 наса.

"Дюшекчиите" триумфират в Ла Лига с 86 точки, докато Реал остана втори с 84. Барслеона спечели с 0:1 визитата си на Ейбар и си гарантира 3-то място пред Севиля.

На дъното загубата изпрати Валядолид в Сегунда Дивисион, а там през следващия сезон ще играе и отбора на Уеска, който завърши 0:0 срещу Валенсия.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Жители на квартал Бояна с подписка за нова поликлиника
Жители на квартал Бояна с подписка за нова поликлиника
Фирмите без избран доставчик на ток ще плащат по-скъпо от 1 юли
Фирмите без избран доставчик на ток ще плащат по-скъпо от 1 юли