НОВИНИ

Атлетико Мадрид не трепна срещу Жирона

Мадридчани изковаха първа победа през новия сезон в Ла Лига

Атлетико Мадрид не трепна срещу Жирона
Снимка: Atlеtico de Madrid/X
bnt avatar logo
от БНТ
08:20, 26.08.2024
Чете се за: 02:15 мин.
Спорт
Слушай новината

Атлетико Мадрид намери пътя към първи триумф през новия сезон в Ла Лига. Момчетата на Диего Симеоне сътвориха класика срещу Жирона след 3:0 в мач от втория кръг.

На стадион "Метрополитано" в ключови фактори за успеха на „дюшекчиите“ се оказаха попаденията на Антоан Гризман, Маркос Йоренте и Коке. Това бе достатъчно за мадридчани да нанесат първа загуба за новата кампания на играчите, водени от Мичел.

Тимът от Мадрид има 4 точки на сметката си, като това му отрежда третото място в класирането на испанския елит, докато каталунците са на 18-та позиция със скромния актив от точка. В следвашия кръг Атлетико ще приеме Еспаньол на 28 август (сряда), а Жирона ще бъде домакин на Осасуна ден по-късно.

Двата тима поставиха интересно начало, изпълнено с положения и пред двете врати. Все пак домакините откриха първи резултата. Антоан Гризман блесна в 37-та минута, когато не сбърка от прекия свободен удар и намери долния ляв ъгъл, за да хвърли публиката в екстаз. До края на полувремето ситуации за нов гол не липсваха, но резултатът остана непроменен.

В хода на второто полувреме Марос Йоренте също зарадва „дюшекчиите“. Гризман подаде към своя съотборник, който отправи мощен изстрел по посока вратата на гостите и удвои резултата в полза на мадридчани. В добавеното време тимът от Мадрид сложи точка на спора. Йоренте подаде към непокрития Коке, а той не сбърка отблизо и фиксира крайното 3:0.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Отломка от изкуствен спътник с големината на кола или автобус видяхме вчера, смята директорът на обсерваторията в Рожен
Отломка от изкуствен спътник с големината на кола или автобус видяхме вчера, смята директорът на обсерваторията в Рожен