НОВИНИ

Атлетико Мадрид се справи с Валенсия и се изкачи на третото място в Ла Лига

Борил Гочев
от Борил Гочев
08:54, 29.01.2024
Чете се за: 02:20 мин.
Спорт
атлетико мадрид справи валенсия изкачи третото лига
Слушай новината

Атлетико Мадрид се изкачи на третото място в подреждането на Ла Лига, след като в среща от 22-ия кръг надигра с 2:0 като домакин състава на Валенсия.

На "Естадио Уанда Метрополитано" в столицата "дюшекчиите" започнаха двубоя по-активно и в хода на първото полувреме единствената пречка пред това да открият резултата беше стража на гостите Гиорги Мамардашвили, който се отчете с няколко важни намеси.

Дори грузинецът обаче нямаше какво да стори в продължението на първата част, когато Самуел Лино получи страхотно извеждащо подаване от Антоан Гризман и с удар между краката на вратаря го преодоля за 1:0.

След почивката тимът на Диего Симеоне продължи да доминира, за да се стигне до 57-ата минута, когато Науел Молина получи топката отдясно и достави центриране за Мемфис Депай, който с глава отблизо удвои преднината на домакините.

В оставащото време до края победата на "рохибланкос" можеше да стане дори по-убедителна, тъй като в 71-ата минута те получиха дузпа за нарушение срещу Молина, но след преглед на ситуацията с ВАР главният съдия промени решението си и отмени наказателния удар.

Въпреки това Атлетико Мадрид удържа преднината си в резултата, записвайки 10-ата си победа у дома от началото на сезона в испанското първенство. След нея столичани вече са с 44 точки и заемат трето място в подреждането с равен актив с четвъртия Барселона.

Отборът на Валенсия остава на 8-ата позиция в класирането с 32 пункта, а загубата снощи прекъсна серията на "прилепите" от четири последователни успеха в шампионата.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Нова организация на движението по ключови места в София заради строежа на метрото в "Слатина"
Нова организация на движението по ключови места в София заради строежа на метрото в "Слатина"
Лунна мисия: Японският модул Слим възобнови работа
Лунна мисия: Японският модул Слим възобнови работа