НОВИНИ

Атлетико загуби в Билбао и вече не е на полпозишън за титлата

Борил Гочев
от Борил Гочев
13:11, 26.04.2021
Чете се за: 00:43 мин.
Футбол
атлетико загуби билбао вече полпозишън титлата

Воденият от Диего Симеоне отбор на Атлетико Мадрид допусна поражение с 1:2 при визитата си на Атлетик Билбао и още в следващия кръг може да бъде изместен от лидерската позиция в Ла Лига.

Мадридчани към момента остават на върха със 73 точки, следвани от големите си съперници Реал Мадрид и Барселона, които имат по 71. "Каталунците" обаче са с мач по-малко и при победа могат да оглавят класирането в испанското първенство, пет кръга преди края на сезона.

За Билбао пък този успех ги изкачи на 10-то място, като "баските" имат 41 пункта. С толкова е и 9-ия Селта, но играчите на Марселиньо имат и двубой в запас.

На стадион Сан Мамес в Билбао Алехандро Беренгер даде аванс на домакините в 8-та минута, след като засече с глава центриране на Андер Капа отдясно. При подаването на бранителя обаче имаше и лек рикошет, който помогна на топката да стигне до Беренгер.

В 77-та минута Атлетико все пак изравни, а автор на гола стана Стефан Савич, който се разписа след подаване от ъглов удар на Яник Ферейра Караско.

Гостите обаче бяха попарени за втори път четири минути преди края на редовното време, когато Иниги Мартинес се извиси в наказателното поле при подаване от корнер и с глава донесе трите точки за "баските".

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Алберт Попов: Скоро ще стигна и до подиум в Световната купа
Алберт Попов: Скоро ще стигна и до подиум в Световната купа
Все още не е ясно дали загиналият атомобилен пилот е получил инфаркт преди удара
Все още не е ясно дали загиналият атомобилен пилот е получил инфаркт преди удара