НОВИНИ

Аутсайдерът Аугсбург изненада Байерн Мюнхен

Аугсбург Байерн
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
23:27, 19.11.2021
Чете се за: 01:45 мин.
Спорт
Слушай новината

Отборът на Аугсбург поднесе изненадата още на старта на 12-ия кръг в Германия. Байерн Мюнхен записа втора загуба от началото на сезона в немското първенство. Соченият за аутсайдер тим на Аугсбург победи на собствен терен с 2:1 баварския гранд.

След Айнтрахт Франкфурт (1:2), сега и Аугсбург шокира лидера в Първа Бундеслига. Байерн Мюнхен обаче остава на първата позиция с 28 точки след 12 кръга. С 4 по-малко е вторият Борусия Дортмунд, но и с мач по-малко.

С трите спечелени точки Аугсбург се изкачи над опасната зона с 12 пункта – на 15-о място.

Домакините поведоха в резултата в 23-ата минута. Отлична контраатака по лявото крило, беше завършена по най-добрия начин от датчанина Матс Педерсен, който засече топката за 1:0.

В 36-ата минута домакините удвоиха преднината си. Контаатаките на Аугсбург продължиха да дават резултат. След грешка в центъра на терена и бърза контра, Яго центрира топката в наказателното поле, а Андре Хан реализира с глава за 2:0.

Робърт Левандовски обаче върна много бързо едно от попаденията. Само 120 секунди бяха необходими на нападателя да стреля за 1:2.

Шампионът Байерн Мюнхен наложи натиск през цялото оставащо време, но компактната и организирана игра на Аугсбург затрудни много гостите.

Последвайте "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
По-малко ветровито и с повече слънце днес
По-малко ветровито и с повече слънце днес
След 15 години: Уволниха легендарния треньор Оскар Табарес
След 15 години: Уволниха легендарния треньор Оскар Табарес