НОВИНИ

Австралия обърна Чехия и ще играе в полуфиналите на Купа "Дейвис"

Борил Гочев
от Борил Гочев
09:37, 23.11.2023
Чете се за: 02:35 мин.
Спорт
австралия обърна чехия играе полуфиналите купа дейвис
Снимка: БТА

Отборът на Австралия стана вторият полуфиналист в тазгодишното издание на турнира за Купа "Дейвис", след като елиминира в четвъртфиналите състава на Чехия с 2-1 победи след обрат.

Сблъсъкът започна с предимство за чехите, които поведоха в резултата благодарение на Томаш Махач, който в откриващия мач на сингъл надигра Джордън Томпсън с 6:4, 7:5 след час и 55 минути игра.

Неговият успех доближи европейския тим само на още една победа от първо класиране за полуфиналите на Купа "Дейвис" от 2013-а година насам, а задачата да я постигне имаше първата ракета на Чехия Иржи Лехечка, който във втория двубой за деня се изправяше срещу Алекс Де Минор.

Двамата изиграха много оспорвана среща в "Мартин Карпена Арена" в Малага, която в крайна сметка обаче завърши с победа за австралиеца с 4:6, 7:6(2), 7:5 след повече от два часа и половина престой на корта.

По този начин дуелът между Чехия и Австралия трябваше да бъде решен в мача на двойки, в който Матю Ебдън и Макс Пърсел осигуриха крайния успех за "кенгурутата" след победа с 6:4, 7:5 над Иржи Лехечка и Адам Павлашек.

Така, австралийците съхраниха надеждите си за първи триумф в Купа "Дейвис" след 20-годишна пауза, когато основна част от тима е бил настоящият капитан Лейтън Хюит. В полуфиналите в настоящото издание на отборната надпревара Алекс Де Минор и компания ще играят срещу сензацията в турнира Финландия, а битката ще се проведе в петък (24 ноември).

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
"Тренд": Подкрепата към правителството спада, но хората не виждат смисъл в нови избори
"Тренд": Подкрепата към правителството спада, но хората не виждат смисъл в нови избори
Разкриха крадец по биологичен материал от цигара
Разкриха крадец по биологичен материал от цигара