НОВИНИ

Австралия спря победната серия на Япония в световните квалификации

Австралийците се разминаха с победата, заради автогол в края.

Австралия Япония
Снимка: БТА
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БТА
16:50, 15.10.2024
Чете се за: 02:07 мин.
Спорт
Слушай новината

Австралия спря победната серия на японския национален отбор по футбол в световните квалификации в Зона Азия, но "сокъруус" не успяха да стигнат до победата след автогол на Камерън Бърджис малко преди края на двубоя на стадион "Сайтама".

Бърджис вкара топката в собствената си врата 14 минути преди края, с което елиминира друг автогол - на японеца Шого Танигучи. Така австралийците не успяха да стигнат до втора поредна победа в световните квалификации под ръководството на новия селекционер Тони Попович.

Австралийците пристигнаха на стадиона минути преди началото на двубоя заради огромните задръствания край "Сайтама".

"В този отбор съм от доста време и знам, че сме най-силни тогава, когато е най-трудно. Никога не се оправдаваме. Играхме много силно и се гордея с момчетата. Те бяха спокойни през целия мач и защитаваха вратата ни с всички средства. Този резултат ще ни даде самочувствие за следващите двубои", заяви капитанът Джаксън Ървайн.

Националният тим на Япония, който бе в серия от девет победи в световните квалификации, е начело на група С с актив от десет точки и пет пред Австралия. Република Корея също е с десет точки и води в група В с три точки пред Ирак след победа с 3:2 в директния мач за първото място.

О Сехун, О Хьонгю и Ли Джесун вкараха головете за корейците, а за гостите от Ирак временно изравни Аймен Хюсеин в началото на второто полувреме. Неговият съотборник Ребин Сулака, който игра в България за Арда и Левски, оформи крайния резултат в петата минута на добавеното време.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Съдът даде ход на делото срещу Симона Радева, помогнала на Георги Семерджиев да се укрие след катастрофата на "Черни връх"
Съдът даде ход на делото срещу Симона Радева, помогнала на Георги Семерджиев да се укрие след катастрофата на "Черни връх"