НОВИНИ

Аякс грабна 20-та Купа на Нидерландия

Борил Гочев
от Борил Гочев
12:51, 19.04.2021
Чете се за: 00:56 мин.
Футбол
аякс грабна купа нидерландия

Отборът на Ерик тен Хааг се отърси от отпадането от турнира Лига Европа от Рома само преди няколко дни, за да надиграе Витес с 2:1, защитавайки трофея си в турнира за Купата на Нидерландия.

Аякс триумфира и през сезон 2018/19 в надпреварата, а през миналата кампания състезанието остана без победител, след като пандемията от COVID-19 отмени финала между тимовете на Фейенорд и Утрехт.

Финалната среща се изигра на стадион "Де Кайп" в Ротердам, като фаворитът Аякс откри резултата w 23-та минута, когато подаване на Дейви Клаасен стигна до Райън Гравенберх, който с мощен удар от близо не остави шансове на вратаря на Витес.

След точно половин час игра обаче символичните гости изравниха резултата, като организираха чудесна контраатака, при която Армандо Броя достави успореден пас за Лоис Опенда, който изпревари бранител в червено-бяло, за да прониже Маартен Стекеленбург за 1:1.

Този резултат се запази почти до края на редовното време, което водеше мача към продължения. Така се стигна до първата минута от добавеното време, когато Давид Нерес беше забравен от отбраната на Витес и с удар с левия крак осигури 20-та Купа на Аякс в надпреварата.

Отборът на Витес пък завърши мача в намален състав, след като Якоб Расмусен бе изгонен с директен червен картон за грубо нарушение в 86-та минута.

Така Ерик тен Хааг изведе клуба от Амстердам до втори трофей от надпреварата под негово ръководство. Аякс има всички шансове да оформи и дубъл през сезона, тъй като води убедително в подреждането на Ередивизи с 11 точки пред тима на ПСВ при оставащи 6 кръга до края на кампанията.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
В 60% от училищата в София не са ремонтирани тоалетните
В 60% от училищата в София не са ремонтирани тоалетните
Ще има ли Провадия околовръстен път?
Ще има ли Провадия околовръстен път?