НОВИНИ

Байер Леверкузен допусна грешка стъпка в Бундеслигата, Щутгарт взе убедително дербито с РБ Лайпциг

Борил Гочев
от Борил Гочев
22:06, 27.01.2024
Чете се за: 02:45 мин.
Спорт
байер леверкузен допусна грешка стъпка бундеслигата щутгарт взе убедително дербито лайпциг
Снимка: БТА
Слушай новината

Байер Леверкузен направи едва четвърто равенство от началото на сезона в Бундеслигата, след като в среща от 19-ия кръг завърши 0:0 у дома срещу Борусия Мьонхенгладбах.

На своя "Бай Арена" "аспирините" доминираха напълно, като създадоха близо 30 възможности за гол, но така и не успяха да намерят начин да преминат покрай стража на гостите Мориц Николас.

26-годишният вратар изигра много силен мач за "жребчетата", като се отчете с няколко важни намеси, за да съхрани нулевото равенство.

В крайна сметка усилията на футболистите на Шаби Алонсо така и не се увенчаха с успех и те пропуснаха да спечелят едва за втори път у дома през настоящата кампания.

Хиксът остави Байер Леверкузен на върха в подреждането на Бундеслигата с актив от 49 точки, но авансът на "аспирините" вече е само две пред втория Байерн Мюнхен. Борусия Мьонхенгладбах пък заема 12-ата позиция с 21 пункта.

Малко по-рано в рамките на днешния ден Щутгарт надви с 5:2 като домакин РБ Лайпциг в дербито на кръга в немското първенство.

Енцо Мийо даде аванс на домакините от дузпа в 25-ата минута, а пет по-късно Денис Ундав удвои.

Скоро след това Бенямин Шешко върна един гол за "биковете", но след почивката Джейми Левелинг отново върна преднината от две попадения за "швабите".

Люис Опенда отново намали изоставането на гостите в 55-ата минута, ала само няколко секунди по-късно Ундав вкара втория си гол, за да направи резултата 4:2.

Четвърт час преди края на срещата остана време за германския нападател да се разпише още веднъж, оформяйки своя хеттрик, както и крайното 5:2 в полза на своя тим.

С успеха Щутгарт се утвърди на 3-ото място в Бундеслигата с 37 точки, докато РБ Лайпциг остава една позиция по-назад с 33 пункта.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Великобритания също спря финансирането на агенцията на ООН за палестинските бежанци
Великобритания също спря финансирането на агенцията на ООН за палестинските бежанци
От Хебър Пазарджик отрекоха категорично за напускане на Любо Пенев
От Хебър Пазарджик отрекоха категорично за напускане на Любо Пенев