НОВИНИ

Байер Леверкузен надви РБ Лайпциг в дербито на първия кръг за новия сезон в Бундеслигата

Борил Гочев
от Борил Гочев
18:29, 19.08.2023
Чете се за: 02:37 мин.
Спорт
байер леверкузен надви лайпциг дербито първия кръг новия сезон бундеслигата
Снимка: БТА
Слушай новината

Отборът на Байер Леверкузен стартира по чудесен начин новия сезон в Бундеслигата, след като в дербито на откриващия кръг надигра с 3:2 като домакин състава на Ред Бул Лайпциг.

На своя "Бай Арена" "аспирините" изиграха много силен мач, в който имаха нужда от 24 минути, за да открият резултата чрез Жереми Фримпонг, който се възползва от асистенция на Виктор Бонифейс.

В 35-ата минута домакините вече водиха с 2:0, а този път голмайсторът се казваше Йонатан Та, който засече с глава центриране от ъглов удар на Йонас Хофман.

Още преди края на първата част обаче "биковете" се върнаха в срещата, след като на свой ред Дани Олмо се разписа с глава след подаване от корнер на Давид Раум.

Футболистите на Шаби Алонсо възстановиха аванса си от два гола малко след изтичането на първия час игра благодарение на своята звезда Флориан Вирц, който получи асистенция от автора на първото попадение в срещата Фримпонг и с лека доза късмет преодоля Янис Бласвих за 3:1.

РБ Лайпциг отново намалиха пасива си чрез новопривлечения Люис Опенда, който бе точен отблизо в 71-ата минута, а отново той можеше и да възстанови паритета в резултата секунди по-късно, но негов удар на празна врата се отби от страничния стълб и така така авансът на Байер Леверкузен оцеля, за да започнат "аспирините" по възможно най-добрия начин новата кампания.

В другите интригуващите мачове от съботния следобед в Бундеслигата Щутгарт разгроми с 5:0 у дома състава на Бохум, Фрайбург надигра с 2:1 като гост Хофенхайм, а Аугсбург и Борусия Мьонхенгладбах сътвориха истинско шоу с осем гола, което обаче завърши без победител - 4:4.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Гореща вълна обхвана Румъния и Италия, не стихва пожарът в Тенерифе
Гореща вълна обхвана Румъния и Италия, не стихва пожарът в Тенерифе
Ураганът Хилари приближава Мексико и Калифорния
Ураганът Хилари приближава Мексико и Калифорния