НОВИНИ

Байер Леверкузен продължи страхотното си представяне в Бундеслигата с нов успех

Всичко най-интересно от ранните срещи в Бундеслигата

Байер Леверкузен
Снимка: БТА
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БТА
18:56, 04.11.2023
Чете се за: 02:50 мин.
Спорт
Слушай новината

Байер Леверкузен продължава да показва изключителна форма в Бундеслигата, като в десетия кръг се наложи над Хофенхайм като гост с 3:2.

"Аспирините" дръпнаха с 2:0 след първото полувреме с попадения на Флориан Вирц и Алекс Грималдо. Хофенхайм обаче показа характер, като изравни благодарение на Антон Стах и Воут Вегхорст. Грималдо донесе трите точки на Леверкузен с втория си гол 20 минути преди края на мача.

Отборът на Шаби Алонсо вече има 9 победи и само едно равенство в първенството и с 28 точки води убедително. Хофенхайм продължава да бъде в първата половина на таблицата.

Айнтрахт Франкфурт, който отстрани Левски в плейофите на Лигата на конференциите, доказа, че е във възходяща форма, като се наложи над участника в Шампионската лига Унион с 3:0 в Берлин. Омар Мармуш вкара два гола за тима от Франкфурт преди почивката, Начо оформи крайното 3:0. Айнтрахт е на седмо място в Бундеслигата.

Фрайбург и Борусия Мьонхенгладбах направиха зрелищно равенство - 3:3, като Винченцо Грифо изравни за домакините в 94-ата минута. Преди това Лукас Холер бе извел Фрайбург напред, но Борусия направи впечатляващ обрат до 3:1 с попадения на Теосон Зиебачу, Аласан Плеа и Юлиан Вайгъл. Ноа Вайсхауп върна надеждите за Фрайбург, преди Грифо да им донесе точката в последните секунди.

Майнц 05 поднесе голямата изненада, като се наложи над РБ Лайпциг с 2:0 у дома. Головете паднаха в последния четвърт част на мача, като точни за домакините бяха Джае-сун Ли и Леандро Барейро. Това бе първа победа за Майнц през сезона, който се измъкна от последното място, където остана Кьолн. Това бе второ поражение за тима от Лайпциг, който остава на пета позиция.

Кьолн и Аугсбург не излъчиха победител - 1:1. Линтон Маина откри резултата за "козлите", а Филип Тиц изравни още в средата на първата част.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Любомир Станоев е шампион в многобоя при юношите старша възраст на турнира "Йордан Йовчев - за купа Дженерали"
Любомир Станоев е шампион в многобоя при юношите старша възраст на турнира "Йордан Йовчев - за купа Дженерали"
Димитър Илиев откри 25-ия международен плувен турнир „Замората“
Димитър Илиев откри 25-ия международен плувен турнир „Замората“