НОВИНИ

Байерн бе близо до това да стъпи накриво срещу Херта, но си тръгна с три точки от Берлин

Борил Гочев
от Борил Гочев
18:41, 05.11.2022
Чете се за: 02:20 мин.
Спорт
байерн близо стъпи накриво херта тръгна три точки берлин
Слушай новината

Отборът на Байерн Мюнхен записа осмата си поредна победа във всички турнири, след като надигра с 3:2 като гост състава на Херта Берлин в среща от 13-ия кръг на Бундеслигата.

Двубоят на "Олимпиащадион" в немската столица започна отлично за "баварците", които поведоха още в 12-та минута чрез Джамал Мусиала.

В 37-та Ерик Максим Чупо-Мотинг удвои за гостите от Мюнхен, а секунди по-късни отново камерунецът беше точен, за да направи преднината на своя тим класическа.

В този момент крайният изход от срещата изглеждаше предрешен, но два бързи гола на Доди Люкебакио и Дави Селке от дузпа още до почивката върнаха надеждите на Херта, че може и да измъкне нещо от този мач.

За съжаление, второто полувреме не предложи същото голово шоу, като гол на "баварците" бе отменен в 57-та минута заради засада.

В класирането тази победа върна Байерн временно на върха с 28 точки, на две пред Унион Берлин, който обаче е с мач по-малко. Херта пък е на 14-та позиция с 11 пункта.

Межудвременно, конкурентите на Байерн Мюнхен в лицето на Борусия Дортмунд и РБ Лайпциг също записаха победи. "Жълто-черните" се наложиха с 3:0 у дома срещу Бохум, като и трите гола паднаха преди почивката. На два пъти точен бе Юсуф Мукоко, а от дузпа се разписа Джовани Рейна. "Биковете" от Лайпциг пък надиграха с 3:1 като гост тима на Хофенхайм с две попадения на Кристофър Нкунку и едно на Дани Олмо, докато за домакините отбеляза Жоржиньо Рютер.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
13 души загинаха при пожар в клуб в Русия
13 души загинаха при пожар в клуб в Русия
Хебър не даде гейм на Марек за трети пореден успех в първенството
Хебър не даде гейм на Марек за трети пореден успех в първенството