НОВИНИ

Байерн - Манчестър Юнайтед и още седем интригуващи дуела слагат край на първия кръг в групите на ШЛ

Борил Гочев
от Борил Гочев
10:11, 20.09.2023
Чете се за: 04:15 мин.
Спорт
манчестър сити интер спечели трофея шампионската лига
Снимка: БТА

Тази вечер е време за втората порция срещи от откриващия кръг на груповата фаза в Шампионската лига, а безспорно голямото дерби ще бъде "Алианц Арена", където Байерн Мюнхен посреща Манчестър Юнайтед.

Двата отбора имат дълга история помежду си в турнира, като досега са изиграли общо 11 двубоя, в който балансът е 4 победи за "баварците", 2 за "червените дяволи" и 5 равенства. Само веднъж досега обаче двата тима са били заедно в една група, като това се случва през сезон 1998/99, когато и двата мача завършват наравно. Няколко месеца по-късно пък двата отбора се изправят един срещу друг и в големия финал на турнира в Барселона, който ще се запомни с невероятния късен обрат на английския тим, който тогава оформи и своя требъл.

24 години по-късно обаче ситуацията е коренно различна, а колебливият дотук през сезона Юнайтед определено има какво да доказва на своите привърженици при тежкото си визита на Байерн Мюнхен тази вечер. В другия двубой от тази група "А" Галатасарай посреща Копенхаген в Истанбул. Тази среща ще бъде историческа за българското съдийство, тъй като за първи път бригада, изграден от изцяло родни арбитри, начело с Георги Кабаков, ще ръководи мач от Шампионската лига.

14-кратният носител на трофея в най-престижния европейски клубен турнир Реал Мадрид също открива тази вечер новата си кампания в надпреварата с домакинство на немския дебютант Унион Берлин. Двубоят е от 19:45 ч. българско време, а вчера наставника на "лос бланкос" Карло Анчелоти бе категоричен, че целта пред неговия тим в ШЛ ще бъде достигането до финала в Лондон на "Уембли" следващия май. В същата тази група "С" в късния мач италианският шампион Наполи ще има интересен дуел като гост срещу португалския Брага, който отбелязва своето завръщане в турнира след 11-годишна пауза.

Седем сезона по-късно и Арсенал отново ще бъде част от турнира на богатите, а за момчетата на Микел Артета всичко започва на техния "Емиратс" срещу ПСВ Айндховен. Любопитното е, че двата тима се изправиха един срещу друг и преди година, но в групите на Лига Европа, като тогава си размениха по една домакинска победа. Жребият изпрати в тази група "В" още носителят на трофея от Лига Европа Севиля и вицешампиона на Франция Ланс, който ще играе в Шампионската лига за първи път от сезон 2002/03 насам. Двата тима ще открият участието си в надпреварата с дуел помежду си в Андалусия.

В група "D" пък битките тази вечер започват от Сен Себастиан в Испания, където Реал Сосиедад посреща миналогодишния финалист Интер, и Лисабон, където шампионът на Португалия Бенфика ще е домакин на Ред Бул Залцбург.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
"С преговори и двете страни печелят" - Денков благодари на земеделците и енергетиците
"С преговори и двете страни печелят" - Денков благодари на земеделците и енергетиците
Христо Иванов: Очакваме на 6 октомври НС да гласува на първо четене промените в Конституцията
Христо Иванов: Очакваме на 6 октомври НС да гласува на първо четене промените в Конституцията