НОВИНИ

Байерн Мюнхен поднови тренировки след новогодишните празници

байерн мюнхен поднови тренировки новогодишните празници
Снимка: БТА
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БТА
17:45, 02.01.2024
Чете се за: 03:15 мин.
Спорт
Слушай новината

Отборът на Байерн Мюнхен поднови тренировки след кратка зимна пауза с намерението да бъде активен на трансферния пазар, информира агенция ДПА.

Според изданието треньорът Томас Тухел иска да подсили защитата и халфовата си линия в преследването на рекордна 12-а поредна титла в Бундеслигата, както и трофей в Шампионската лига.

"Знаем какво ни е нужно. В края на полусезона на практика бяхме останали почти на един крак", признава спортният директор Кристоф Фройнд, цитиран от ДПА.

"Баварците" приключиха календарната 2023-а година на 2-о място в подреждането на Бундеслигата, като изостават на 4 точки от лидера Байер Леверкузен, който обаче има и мач повече.

Проблемите пред мюнхенци обаче са свързани с предстоящото отсъствие на Ким Мин-Дже и Нусаир Мазрауи, които ще бъдат ангажирани съответно с националните отбори на Република Корея и Мароко по време на континенталните шампионати на Азия и Африка, които започват след десетина дни.

Ако отборите им стигнат до финалите в съответните турнири, бранителите могат да пропуснат по шест мача в Бундеслигата.

В същото време обаче самият Томас Тухел признава, че "по време на зимния трансферен прозорец се правят много по трудно сделки, отколкото през лятото" и е "сложно да се привлекат играчи, в които си 100% сигурен". Доказателство за думите на треньора са трансферите на Ян Зомер, Жоао Кансело и Дейли Блинд, които не сполучиха, добавят от ДПА.

През последните седмици няколко футболисти бяха свързвани с евентуално преминаване в Байерн Мюнхен, сред които Арнау Мартинес от Жирона и Клеман Ленгле, който играе в Астън Вила под наем от Барселона. Още един играч на "каталунците" се води за основна цел на "баварците" и това е Роналд Араухо, който обаче има дългосрочен договор на "Камп Ноу".

"Някои футболисти са специални и могат да играят на различни позиции. В такъв случай и един може да ни бъде достатъчен", коментира наставникът на "баварците".

Байерн Мюнхен подновява сезона си на 12 януари с домакинство на Хофенхайм от 17-ия кръг на немската Бундеслига. След това шампионите на Германия ще тренират няколко дни в Португалия, а на 21 януари им предстои още един мач у дома - срещу Вердер Бремен.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Каква е процедурата при ротацията на премиерите?
Каква е процедурата при ротацията на премиерите?
Нова тактика: Израел планира да изтегли част от войските си от Газа
Нова тактика: Израел планира да изтегли част от войските си от Газа