НОВИНИ

Байерн Мюнхен продължава на висока скорост в Европа

Борил Гочев
от Борил Гочев
10:08, 22.10.2020
Чете се за: 00:46 мин.
Футбол
байерн мюнхен продължава висока скорост европа

"Баварската машина" разби с 4:0 състава на Атлетико Мадрид на своя "Алианц Арена" в първия си мач от новото издание на Шампионската Лига.

Пред празните трибуни в Мюнхен домакините показаха, че и през този сезон ще бъдат един от основните фактори в европейските клубни турнири.

Кингсли Коман откри резултата в 28-та миинута, оползотворявайки брилянтно подаване на Кимих. Малко по-късно самият Коман се отчете с голов пас в 41-та минута, когато Леон Горецка покачи на 2:0.

Веднага след почивката Жоао Феликс върна един гол за гостите, но след преглед със системата ВАР попадението не беше зачетено заради засада.

Последваха минути, в които и двата тима опитваха атаки без обаче да си отбележат гол.

В 66-та минута преднината на Байерн стана класическа. Корентен Толисо беше оставен непокрит на около 30 метра от вратата и с невероятен изстрел, прониза за трети път Ян Облак.

Крайния резултат оформи Коман с втория си гол в мача само шест минути по-късно, след великолепна солова акция, която започна с превъзходен извеждащ пас на Томас Мюлер.

В другия мач от групата Ред Бул Залцбург и Локомотив Москва направиха зрелищно 2:2 в Австрия. Едер даде аванс на гостите от Русия в 19-та минута, но домакините обърнаха развоя на мача с попадения на Доминик Собослай и Златко Юзунович. Точката за Локомотив донесе Витали Лисакович, който отбеляза в 75-та минута.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
МО: Президентът е бил уведомен в неделя, че шефът на ВВС е с COVID-19
МО: Президентът е бил уведомен в неделя, че шефът на ВВС е с COVID-19
Лекарите са изтощени, алармира здравният министър
Лекарите са изтощени, алармира здравният министър