НОВИНИ

Байерн Мюнхен започна подготовка за новия сезон, Нойер и Де Лихт засега ще се готвят индивидуално

Борил Гочев
от Борил Гочев
16:27, 15.07.2023
Чете се за: 02:22 мин.
Спорт
байерн мюнхен вкара шест гола шалке дръпна четири точки върха бундеслигата
Снимка: БГНЕС
Слушай новината

Германският шампион Байерн Мюнхен даде официален старт на своята лятна подготовка днес, като старши треньорът Томас Тухел изведе своите футболисти за първо занимание, което се проведе в градчето Ротах-Егерн, разположено на около 50 км от Мюнхен.

В първата тренировка на "баварците" се включиха и двете нови попълнения на тима Рафаел Герейро и Конрад Лаймер, които пристигнаха съответно от Борусия Дортмунд и РБ Лайпциг, както и още вратарите Ян Зомер, Александър Нюбел крилото Садио Мане. Последните трима бяха свързвани с напускане на "Алианц Арена" в последните месеци, но засега остават част от 33-кратните шампиони на Германия.

Единствените, които не тренираха наравно със съотборниците си бяха капитанът Мануел Нойер, който пропусна цялата втора половина на миналия сезон заради счупен крак, и бранителят Матайс Де Лихт, който получи травма по време на лагер с националния отбор на Нидерландия.

Очаква се в близките няколко дни от Байерн да финализират сделката за английския национал Кайл Уокър, който трябва да пристигне от Манчестър Сити, както и за Хари Кейн, за когото се счита, че ще напусне Тотнъм в посока "Алианц Арена".

По програмата "баварците" ще продължат да тренират на родна земя до следващия четвъртък преди да се отправят към Азия за своето предсезонно турне, което ще продължи от 24 юли до 3 август.

Новата кампания за отбора, воден от Томас Тухел, ще стартира на 12 август с мача за Суперкупата на Германия, в който съперник на мюнхенци ще бъде носителят на трофея в турнира за Купата на Германия РБ Лайпциг.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Треньорът на Сепси: Чака ни много труден сблъсък с ЦСКА
Треньорът на Сепси: Чака ни много труден сблъсък с ЦСКА
Спасителна акция в Пирин: 52-годишна жена е счупила глезена си по време на преход
Спасителна акция в Пирин: 52-годишна жена е счупила глезена си по време на преход