НОВИНИ

Байерн нанесе първа загуба на Левркузен през сезона и отново оглави Бундеслигата

Борил Гочев
от Борил Гочев
12:10, 20.12.2020
Чете се за: 00:59 мин.
Футбол
байерн нанесе първа загуба левркузен сезона отново оглави бундеслигата

"Баварците" си върнаха водачеството в Бундеслигата след ценен успех като гост на Леверкузен с 2:1, дошъл след обрат, с гол в добавеното време на срещата.

Отново големият герой за състава на Ханзи Флик се казваше Роберт Левандовски, който отбеляза и двете попадения за успеха в първия си мач, след като получи наградата за най-добър играч на ФИФА за 2020-та година.

Трите точки за гостите обаче въобще не дойдоха лесно, след като през първата част "аспирините" показаха защо влязоха в срещата като лидери в германското първенство.

В 14-та минута, оставеният непокрит в наказателното поле, Патрик Шик изведе Леверкузен напред в резултата, разписвайки се, зрелищно, от въздуха след подаване на Надием Амири.

Отново чешкият национал бе точен в 28-та минута, оползотворявайки подаване на Бейло. Попадението му обаче не бе зачетено, тъй като съдиите маркираха тънка засада.

В самия край на полувремето гостите стигнаха до равенство след груба грешка в отбраната на Леверкузен. Джонатан Та и вратарят Храдецки се сблъскаха при едно центриране Томас Мюлер и оставиха топката да стигне до Левандовски, за когото беше лесно да отбележи с глава на опразнената врата.

През втората част темпото на игра спадна драстично, но въпреки това Лукаш Храдецки на два пъти трябваше да се намесва след удари на Роберт Левандовски и Серж Гнабри.

Точно когато изглеждаше, че двата тима ще поделят точките, в добавеното време на срещата "аспирините" допуснаха груба грешка в отбрана, която позволи на Кимих да открадне топката и да комбинира с Левандовски. Полякът пое кълбото и стреля мощно, а след рикошет в гърба на Тапсоба, Храдецки остана безпомощен.

Така Байерн ще посрещне нова година на върха в класирането с 30 точки, което е с две повече от състава на Левркузенм който заема 2-та позиция.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
От следващата седмица децата спортисти се връщат в залите за тренировка
От следващата седмица децата спортисти се връщат в залите за тренировка
Борисов инспектира завода за преработка на боклук в Пазарджик
Борисов инспектира завода за преработка на боклук в Пазарджик