НОВИНИ

Байерн остана на две точки пред Дортмунд в битката за титлата в Бундеслигата след късна драма в мачовете от 28-ия кръг

Борил Гочев
от Борил Гочев
18:28, 15.04.2023
Чете се за: 02:45 мин.
Спорт
Слушай новината

Отборът на Байерн Мюнхен остана на върха в подреждането на Бундеслигата с две точки аванс пред втория Борусия Дортмунд, след като и двата тима не успяха да спечелят срещите си от 28-ия кръг.

На своя "Алианц Арена" момчетата на Томас Тухел завършиха наравно 1:1 срещу Хофенхайм, въпреки че поведоха още в 17-а минута на двубоят след попадение на Бенжамен Павар.

Двайсетина минути преди края на редовното време обаче Андрей Крамарич донесе точката на гостите, която може да се окаже решаваща в битката им за оставане далеч от зоната на изпадащите.

Грешната стъпка на Байерн пък отвори широко вратата пред Борусия Дортмунд да се изравни с "баварците" на първото място в подреждането, но футболистите на Един Терзич се провалиха гръмко при визитата си на борещия се за оцеляване Щутгар, след като завършиха 3:3.

Себастиан Алер и Дониел Мален дадоха аванс на "жълто-черните" през първото полувреме, а преди почивката домакините останаха и с човек по-малко след изгонването на Константинос Мавропанос.

Макар и останали с 10 души обаче "швабите" намериха сили да изравнят, а точни за тях бяха Танги Кулибали и Йоша Вагноман.

Голямата драма на "Мерцедес-Бенц Арена" обаче бе запазена за добавеното време на мача, когато Джовани Рейна отново изведе Дортмунд напред в резултата в 93-а минута, но с последния удар в срещата Силаш попари гостите и спаси точката за Щутгарт.

По този начин Байерн Мюнхен остана на две точки пред Борусия в спора за "Сребърната салатиера" при оставащи 6 кръга до края на сезона. Хофенхайм се изкачи до 13-а позиция с 29 точки, докато Шутгарт заема 16-о място с 24.

В друг мач от кръга РБ Лайпциг надигра с 3:2 у дома Аугсбург и спечели ценни три точки в битката за топ 4 и участие в Шампионската лига през следващия сезон.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Леонид Шейнгезихт триумфира с титлата на двойки в Телде
Леонид Шейнгезихт триумфира с титлата на двойки в Телде
Отиде си Христо Куртев
Отиде си Христо Куртев