НОВИНИ

Байерн отвя Лацио в историческа среща на "Олимпико"

Борил Гочев
от Борил Гочев
10:45, 24.02.2021
Чете се за: 00:50 мин.
Футбол
байерн отвя лацио историческа среща олимпико

"Баварците" спечелиха категорично с 4:1 при гостуването си в Рим и направи много голяма крачка към участие в следващата фаза на Шампионската Лига.

Мачът във вечния град ще остане в историята и с това, че бе първият между тези два отбора в историите на европейските клубни турнири.

Възпитаниците на Ханзи Флик показаха своята класа, като същевременно се възползваха и от три груби грешки в отбраната на "орлите".

В 9-та минута Чиро Имобиле сбърка фатално при опит да върне топката към Пепе Рейна, подарявайки кълбото на Левандовски, който преодоля стража и на опразнената врата отбеляза за 1:0.

Четвърт час по-късно Джамал Мусиала удвои аванса на гостите, отбелязвайки с плътен удар в долния десен ъгъл на вратата на Лацио, след като получи подаване от Горецка.

Към края на първата част Патрик загуби топката в средата на терена от Кингсли Коман, което позволи на французина да напредне и да пробва изстрел, отразен от Рейна. При добавката обаче Лерой Сане не сбърка, правейки преднината на своя тим класическа.

Секунди след началото на втората част резултатът стана 4:0, след като Франческо Ачерби засече топката в собствената си врата след подаване по земя на Сане.

Две минути по-късно "римските орли" все пак намериха път към вратата на Нойер чрез Хоакин Кореа, който отбеляза почетния гол за Лацио, с което фиксира и крайното 1:4.

Реваншът на "Алианц Арена" е след три седмици, на 17 март.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
МС отпусна над 9 милиона лева за общините Перник, Разград и Аксаково
МС отпусна над 9 милиона лева за общините Перник, Разград и Аксаково
Монтана изравни Берое на върха в Адриатическата Лига
Монтана изравни Берое на върха в Адриатическата Лига